Lightspeed lanceert ‘Lightspeed Payments’ in België

Jan 16, 2024

POS & Payments – alles onder één dak

De horecasector staat nooit stil. Horecaondernemers staan erom bekend constant op zoek te zijn naar manieren om hun onderneming te verbeteren, processen te vereenvoudigen en hun efficiëntie te verhogen. Alles om zich beter te beschermen tegen het aanhoudende personeelstekort, stijgende grondstofprijzen, de energiecrisis en inflatie.

Het complete kassa- en betaalplatform van Lightspeed biedt daar een oplossing voor. "Lightspeed heeft als missie om horecaondernemers te voorzien van tools die hen realtime inzicht geven in hun prestaties”, zegt Liam Crooks, Lightspeed’s Managing Director in Europa. "Lightspeed Restaurant helpt Belgische horecazaken hun workflow in de keuken, op de werkvloer en achter de schermen opnieuw uit te vinden. Niet alleen door efficiënter te werk te gaan, maar ook door extra inkomsten te genereren, de werkdruk van hun personeel te verlichten en tijdrovende processen te versnellen.”

Dankzij haar intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface is Lightspeed Restaurant een game changer voor het soepel laten verlopen van shifts in drukke horecagelegenheden. Met een personaliseerbaar vloerplan heeft het bedienend personeel altijd een helder beeld van het aantal bezette tafels, lopende bestellingen en speciale wensen van gasten. 

Met gedetailleerde rapportagefuncties krijgen horecaondernemers niet alleen meer inzicht in hun verkopen, producten, personeel en vestigingen, maar ook in de aankoopgeschiedenis en consumptiepatronen van gasten. Op basis van bestel- en betaaldata, bezettingsgraden en tafelrotaties van elke locatie kunnen ze betere voorspellingen maken en de voorraadbehoeften zo optimaal mogelijk afstemmen op de realiteit.

Lightspeed Restaurant komt ook met een geïntegreerde betaaloplossing: Lightspeed Payments. Met Payments worden betalingen automatisch gesynchroniseerd tussen kassa en betaalterminal. Personeel hoeft niet langer handmatig bedragen in te voeren, wat de foutenmarge verlaagt en het afrekenproces versnelt. Management kan in een handomdraai op het einde van de dag of shift zien wat er is betaald, met welk middel en door wie. 

Die connectie tussen bestel- en betaaldata geeft horecaondernemers ongekend inzicht in het bestel- en betaalgedrag van gasten, de prestaties van hun menukaart en de verkoopresultaten van hun personeel. Met Lightspeed’s Advanced Insights wordt realtime bestel- en betaaldata van Lightspeed Restaurant en Lightspeed Payments gecombineerd om dat gedrag in kaart te brengen. 

Het Magic Menu Quadrant toont de bestelfrequentie, retentie en winstmarge van elk gerecht waardoor horecaondernemers hun menu kunnen optimaliseren en hun winstmarges vergroten. Daarnaast produceert Advanced Insights heatmaps op basis van ontvangen bestellingen, waarmee horecaondernemers piekuren en best verkopende personeelsleden kunnen identificeren, en hun personeelsplanning beter kunnen afstemmen op de realiteit.

Ontdek zelf waarom talloze fine-dining- en sterrenzaken in de Benelux met Lightspeed werken en boek vandaag een gratis demo met een Lightspeed expert.

More News

Ontdek de Lente-Zomereditie van de GET INSPIRED!

Apr 26, 2024

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024