Duvel Barrel Aged:
Duvel brouwers combineren het beste van Duvel met het beste van Bourbon

Jun 26, 2017

De Duvel brouwers presenteren je vol trots een nieuw bier: Duvel Barrel Aged. Met veel respect voor de authentieke smaak van Duvel gebrouwen, maar met een verrassende twist. Dit unieke degustatiebier van 11.5 % ALC. werd namelijk 6 maanden gerijpt op eikenhouten bourbonvaten. De pittige bite van Duvel krijgt er zo een smeuïge karamel-en vanilletoets bij. En uiteraard het bedwelmend bourbonaroma van de vaten…. Hemels!Belgisch vakmanschap op Amerikaanse vaten

Sinds november 2016 rijpt Duvel in 100 speciaal geselecteerde eikenhouten bourbonvaten. De vaten komen van twee gerenommeerde Amerikaanse bourbon distilleerderijen: Four Roses Distillery en Buffalo Trace Distillery beiden uit Kentucky. De vaten, allemaal minstens 5 jaar oud, zijn doordrenkt met de originele Bourbon en dat zorgt voor een royaal pallet van karamel en whisky-aroma’s. De 100 met zorg geselecteerde vaten zorgen voor 24.000 flessen Duvel Barrel Aged.

Brouwers met bruisende ideeën

Duvel is een klassieker. Daar een nieuwe dimensie aan geven, is een boeiende uitdaging voor onze brouwers. Bij Duvel Tripel Hop zorgde de derde hopsoort voor een vernieuwend smaakaspect, bij Duvel Barrel Aged zijn het de vaten die voor een spannend rijpingsproces zorgen. Nu meer dan 6 maanden later is het karaktervolle bier op zijn best.

Duvel Barrel Aged is een uniek en complex degustatiebier van 11.5 % ALC, met een volmondige smaak. Door de rijping op bourbonvaten krijg je een combinatie van de pittige bite van Duvel met de meer smeuïge toets van de eiken vaten. Dit levert een sensationele smaakontwikkeling op die sterk naar whisky en karamel neigt.

Een heerlijk bier waarmee je je gezelschap kan verrassen na een gezellige barbecue, terwijl vuurkorven extra sfeer brengen tijdens een mooie zomeravond of in koeler najaar. Of gewoon als hét ultieme verwenmoment voor jezelf.

Duvel Barrel Aged tasting notes


Kleur : amber tot oker.

Aroma : intense toffee, zweem van karamel, licht geroosterd, vanille.

Smaak : zacht, fluwelig mondgevoel, toffee, warme gloed en een voorzichtige aanwezige aciditeit.

Een zeer lange afdronk

De kleinere Duvel aperitiefglazen (16,5 cl) zijn de ideale glazen om van dit bier te genieten. Mocht u er geen bij de hand hebben, dan kan een mooi wijnglas ook.

Duvel Barrel Aged combineert goed met :


Zachte romige kazen, pittige roodbacterie kazen, blauwe kazen

Lamsvlees, wild gerechten, gegrild/geroosterd vlees

Chocolade

Banaan, mango, exotisch fruit, peer

Pompoen

Rauwe, en zeker gerookte vis, sushi

Kaneel

Verkoopsinformatie

Duvel Barrel Aged is hét verwengeschenk voor een Duvel lover, maar ook een bier om te bewaren voor een bijzonder moment onder fijnproevers en foodies.

vanaf 30 juni 2017 voor 24.99 euro (75 cl fles in geschenkverpakking)

bij drankenhandelaars, Carrefour, Delhaize, in de Duvel shop in Breendonk en online via duvelshop.be

More News

Gault&Millau Benelux geeft 21e gids uit en bekroont Chef van het Jaar 2024 en andere Laureaten

Nov 25, 2023

Partnernews Parmaham - Roger van Damme’s macarons met Parmaham, meloen en caviaar

Nov 15, 2023

Partnernews The Mocktail Club: Ready to serve alcohol-free drinks.

Nov 14, 2023