Duroc d’Olives:
lokaal en verantwoord varkensvlees

Feb 29, 2024

Een uitgekiende kruising van rasecht varkensvlees!

Mals, gezond en buitengewoon lekker: dat zijn de drie waardevolste eigenschappen van Duroc d’Olives varkensvlees. De uitstekende kwaliteit van het Duroc d’Olives vlees dat je bij jouw lokale verkooppunt vindt, is te danken aan de combinatie van twee bijzondere karakterdieren en hun evenwichtig dieet van pure granen en olijfolie. Het gaat om de kruising van een witte landraszeug die gekend is voor haar prima vleeskwaliteit met een bruinrode Duroc beer. Duroc varkens hebben hierdoor meer intramusculair vet en donkerder, malser vlees met extra smaak.

 

Duroc d’Olives en dierenwelzijn 

Duroc d'Olives draagt voedselveiligheid, dierenwelzijn en de laatste milieunormen (ESG) hoog in het vaandel. Als eersten in België investeerden ze in nieuwe, vrije kraamhok-stallen, waarin de zeug en de biggen zich vrij kunnen bewegen. De biggen blijven ook langer bij de moederzeug, waardoor we het natuurlijke groeiproces beter benaderen. Dit is niet wettelijk verplicht, maar wel een juiste weg naar een diervriendelijke varkenshouderij en meer dierenwelzijn. Dat de dieren kooivrij opgroeien en leven in ruime stallen met natuurlijk licht, maakt een groot verschil. Want vlees van topkwaliteit krijg je pas als je de dieren goed verzorgt en behandelt!

 

 

In de kijker: de gegaarde lomo 

De lomo is één van de magerste, drogere stukjes van het varken en daardoor minder in trek bij de consument. Deze gegaarde lomo van Duroc d’Olives brengt hierin een nieuwe smaakbeleving: door het extra musculair vet, maar ook omdat het vlees vacuüm gegaard wordt (in plaats van eerst garen en nadien vacuüm verpakken). Zo blijven alle smaken en sappigheid van dit door een laagje vet omgeven stukje lende behouden. De vacuüm bereiding beperkt de nodige hoeveelheid pekel tot een minimum, waardoor deze gegaarde lomo geen ‘ultra processed food’ is. Het langzaam garen in een fijne kruidenmix zorgt voor een pure, intense smaakbeleving. Deze lomo kan je zowel koud als warm eten.

Voor de horeca is deze smaakvolle gegaarde lomo een prijstechnisch mooi alternatief voor kalfsvlees (tonato). Traiteurs en grootkeukens (rusthuizen, ziekenhuizen …) kunnen de hele carré in vacuümverpakking au bain-marie opwarmen (1,5 u op 60°C). De vacuümverpakking zorgt ervoor dat het vlees bacteriologisch vrij blijft en 12 weken houdbaar is. 

Laat je inspireren door de originele recepten met gegaarde lomo van Duroc d’Olives

 

 

Vertel ons wat je van Duroc d’Olives vindt en win een Gault&Millau-gids 2024

Jouw culinaire wensen zijn voor Duroc d’Olives van grote waarde. Laat weten wat je van Duroc d’Olives vindt en je maakt kans op een exclusieve Gault&Millau Belux gids ter waarde van 34 euro.

Geef je mening

Wil je een voorstelling van het complete Duroc d’Olives gamma, met proevertjes? Heb je zin in een bezoekje aan een van de boerderijen? Of ontvang je graag het gratis inspiratiemagazine? Aarzel niet contact op te nemen:

Intussen kan je kennismaken op een van de events waar Duroc d’Olives dit jaar aan deelneemt:

  • 4 maart: nacht van de Wase Horeca 
  • 17 – 19 maart: Tavola - Kortrijk 
  • 15 september: Dag van de landbouw 
  • 14 – 15 oktober: Slavakto – Utrecht
  • 4 november: Gault&Millau Awards
  • 17 – 20 november: Horeca Expo - Gent
  • 29 nov - 2 dec: Countryside Gent

More News

Ontdek de Lente-Zomereditie van de GET INSPIRED!

Apr 26, 2024

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024