Aan de ontbijttafel met Chef Peter Goossens - Hof van Cleve - en zijn broer Wim Goossens van de gelijknamige bakkerij in Zottegem

19/06/2022


Elke zondag stellen we u samen met Dossche Mills en partners graag de lievelingsbakkers van onze Gault&Millau chefs voor. We schuiven mee aan de ontbijttafel en ontdekken hoe onze chefs en hun favoriete bakker genieten van hun ontbijt. We hebben het over pairings en de rol van brood binnen de betere gastronomie. Elke zondag kraakvers op uw digitale bord!

Goede morgen Chef, welke bakker stelt u ons graag voor?
Peter:
 Ik had jullie graag aan een aantal succesvolle bakkers voorgesteld. Bossu uit Nazareth, voor zijn viennoiseries, gebak, brood en bolus. Thomas Bracke uit Waregem voor zijn baguette française en zijn heerlijke eclairs. Lieven Deknock uit Heule voor zijn top croissants en brood. Maar ik ben blij om jullie vandaag mijn broer Wim voor te stellen. In zijn bakkerij in Zottegem maakt hij fantastische zuurdesembroden.

Hoe ziet jullie perfecte ontbijt er uit?
Peter:
Ik hou wel van een lekker ontbijt. Er mogen dan croissants, bolussen, brioche en toast Français op tafel komen. Lekkere confituur en boter, een fruitsla met chiazaad en yoghurt en graag ook een zuurdesemtoast.
Wim: Mijn perfecte ontbijt? Een lekkere croissant met boter en een perfecte cappuccino gemaakt door mijn lieftallige echtgenoot.

Hoe ziet de ideale lunch pistolet er uit?
Peter:
Boter, gehakt en pickles, niks meer niks minder, heerlijk.
Wim: Ik hou ook wel van de klassiekers! Je maakt me net als Peter gelukkig met een pistolet met gehakt en pickles of een stokbrood met zelfgemaakte martino met uitjes, augurken en ansjovis of course!

Welk brood past het best bij een gastronomische maaltijd?
Peter:
Zuurdesem pain de campagne, spelt, focaccia, brioche feuilletée…
Wim: Onze desembroden vormen een mooie begeleiding.


Welke is de ideale brood-wijn of brood-bier combinatie?
Peter:
Bij een brood-wijn combinatie ga ik graag zo neutraal mogelijk zoals met een baguette of zuurdesem pain de campagne. Bij bier geniet ik graag van rogge, spelt en broden met een bier zuurdesem. In het Hof van Cleve worden veel broden met bier gemaakt, ter verrijking van de zuurdesem.
Wim: Bij wijn of bier past eigenlijk elk broodje, klant is koning.

Mocht u zelf een brood of koffiekoek zijn waarin zouden we dan onze tanden mogen zetten?
Peter:
Je zou me terugvinden als een top brioche feuilletée. Een zaligheid.
Wim: Ik zou wel mijn stokbroodje met desem willen zijn waar je je tanden inzet.

Waar komt uw passie voor dit vak vandaan?
Wim:
Mijn passie komt vooral van mijn mama die thuis altijd wel iets aan het bakken of koken was en de motivatie van mijn broertje.


Wat is / zijn uw specialiteit(en)?
Wim:
We zijn gekend voor onze desembroden en vooral drooggebak in het bijzonder voor onze confituur taarten.

Bij welke bakker gaat u zelf graag langs?
Wim:
  In het buitenland ga ik graag op zoek naar kleine ambachtelijke bakkerijen voor het lekkere brood, de sfeer en de nostalgie.

Zelf proeven?
https://www.facebook.com/bakkerijgoossenswim

https://hofvancleve.com/en

https://www.patisseriebossu.be/nl-be/snoepers-fijnproevers-en-levensgenieters

https://www.bakkerijbracke.be

More News

Aan de ontbijttafel met Chef Alex Clevers van Vivendum en bakker Philip Fastré van bakkerij Panerex

04/12/2022

Monin Mondays: Café Delahaut in Namen

28/11/2022

Aan de ontbijttafel met Chef Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus en bakker Wieland Baert van Patisserie DeMaré

27/11/2022