Legast

Thibaut Legast verhuisde zijn atelier richting Soignies naar een nieuw, eigentijds en bijzonder functioneel gebouw, inclusief een productielabo en klantenruimte. In Soignies is voortaan een team van chocolatiers aan het werk die druk in de weer zijn met het maken van allerlei pralines, ‘origin’ chocoladetabletten, smeerpasta’s en andere chocoladedesserts. Wanneer Thibaut Legast verder wou gaan met het verdedigen van de natuurlijke en authentieke smaken van cacaosoorten uit Latijns-Amerika, en deze in de beste omstandigheden transformeren tot chocolade van topkwaliteit, was dit nieuw pand essentieel. Zijn voorkeur gaat naar een blend van Colombiaanse donkere chocolade op basis van santander- en cordobabonen. Deze bonen worden duurzaam geteeld, zijn Fairtrade en worden geselecteerd door zijn echtgenote Patricia. Voor hun huisgemaakte chocolaatjes, geproduceerd volgens het ‘bean-to-bar’ principe, werken ze ook met Peruviaanse piura 70%. Twee nieuwe creaties die opvallen door hun frisse vullingen zijn de ‘Teothuacan’ met een ganache met limoen die verzacht wordt door een puntje vanille van tonkabonen en de ‘Chichen Itza’ die gevuld is met een donkere chocolademousse met framboos. Voor het werk dat Thibaut Legast verricht over de hele lijn benoemen we hem tot Chocolatier van het Jaar voor Wallonië. 

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 10:00-13:30 — 14:00-18:00
Wednesday 10:00-13:30 — 14:00-18:00
Thursday 10:00-13:30 — 14:00-18:00
Friday 09:30-13:30 — 14:00-18:00
Saturday 10:00-13:30 — 14:00-18:00
Sunday Closed

Our partners

Also recommended Chocolatiers

Legast

Les Bijoux de Marie

Les Chocolats de Fabian