Back to search results

Nuance
1820

Met de uitbreiding van het oorspronkelijke restaurant en een nieuwe inkom creëerden Thierry Theys en gastvrouw Sofie Willemarck voor Nuance een aanzienlijk ruimer territorium om hun gasten nog meer comfort en rust te geven. En tegelijkertijd een nog beter podium voor de gerechten die alsmaar meer aan finesse en expressie winnen. In die mate zelfs dat over de Award van Chef van het Jaar snel unanimiteit ontstond. In onze vorige editie schitterde Thierry Theys al met een bijzonder nagerecht. Hetzelfde uitzonderlijke niveau kenmerkt evenzeer zijn hartig repertoire. De eerste aperitiefhapjes eisen in die zin meteen alle aandacht op. Met onder meer maïstaartje afgewerkt met gekaramelliseerde mascarpone, met een gezouten koekje afgewerkt met crème van brokkelkaas en umeboshi, en met een taartje van hamachi, gember en kombu. Dorade komt licht gebrand met wortel, meloen, crème van duindoornbes en gemarineerde zalmeitjes als een schitterend samenspel tussen subtiele smaken en de fijne textuur van dagverse vis. Europese kreeft brengt hij zacht gegaard met choronsaus, coeur de boeuf tomaat met olie van vanille en met barilotto als gedoseerd extra hartig element. Natuurlijke wildjus opgepept met kers, crème van kersen en kroketje met lichte pepercrème zijn maar een paar details in een compositie rond zomerree die vol zalige verrassende garnituren zit. Tot slot bewijst hij opnieuw zijn grootse affiniteit met het zoete register. Onderaan in het bord vinden we basilicum en kiwi met daarbij crème van banaan en avocado die hij afwerkt met gefrituurde rijstnoedels met matcha thee en ijs van citroen en limoen. Verfijnd, origineel en vol expressiekracht. Proficiat Thierry en team!

Opening hours

Monday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Friday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Saturday Closed — 19:00-21:00
Sunday 12:00-14:00 — 19:00-21:00

Team

Sofie Willemarck Manager, Owner
Thierry Theys Chef, Owner
Victor Derks Head Sommelier

Awards

  • Chef of the Year 2022
  • Dessert of the Year 2021
  • Wine menu of the Year 2015
  • Young Chef of the Year 2010

Our partners

Similar Restaurants

The Jane

1820

Hertog Jan

1820

Zilte

1820