In het lijstje met tot restaurant gerecupereerde gebouwen neemt Nast een unieke plek in. Chef Dean Masschelein bouwde een oude ast om – vandaar de restaurantnaam – waar tot het einde van de jaren zestig chicorei werd gedroogd. De bijzondere setting en strak gestileerde inrichting garanderen op zich een aparte beleving. Een verfijnde aanpak is evenzeer gewaarborgd. De nieuwe culinaire trekpleister is in handen van een talentrijke chef die zich een eind verderop gedurende acht jaren bij topchef Tim Boury de finesse van het metier eigen maakte. Zin voor detail, smaakopbouw en cohesie toont hij met een divers repertoire. Klassiekers zoals caesarsalade en toast kannibaal giet de chef in een geslaagde 2.0 versie. De ene met krokante sla op de barbecue en gepofte kappertjes, de andere met gel van ponzu en carpaccio van Aubrac rund. Dorade royale brengt de chef op Aziatische wijze omwikkeld met nori blad met daarbij paksoi, wasabi en vinaigrette op basis van rabarber, gember en munt. Alle gerechten zijn licht, fris en smaken naar meer. En zijn meteen twee koksmutsen waard.