‘Magis semper melior’ luidt de Latijnse leuze op de website van restaurant Magis, gevestigd in, hoe kan het anders, de oudste stad van het land. Chef Dimitry Lysens en zijn charmante echtgenote Aagje Moens staan al vele jaren garant voor een zeer verfijnde keuken in dit modern ingerichte restaurant dat gevestigd is in een woning daterend uit de dertiende eeuw. In de mooie tuin is het volop genieten van smaakvolle amuses als voorbode op gerechten die uitblinken door evenwichtigheid en precieus gebruik van kruiden. Zoals bij ceviche van gemarineerde zeebaars met venkel en groene appel, gemarineerde groene tomaat en yoghurtdressing. Of sappig gerookte rog vergezeld van spinazie en zure kappertjes, en overgoten met beurre noisettesaus én schuim op basis van gerookte aardappel. Als slot een gracieus gepresenteerd nagerecht met vers gedraaid vlierbloesemijs getooid met agastacheblad dat ligt op stukjes abrikoos en yoghurt.