Het Hof van Cleve blijft een culinair instituut dat zijn naam alle eer aandoet. Chef Floris Van der Veken en zijn sterk keuken- en zaalteam zijn erin geslaagd na het vertrek van Peter en Lieve Goossens een zeer hoog niveau aan te houden én daarbij eigen accenten te brengen. De liefde voor kwalitatieve zeer hoogstaande lokale ingrediënten met scherpe focus op pure smaakbeleving en een even onberispelijke als gemoedelijke service staan nog steeds centraal. Vier voortreffelijke amuses waaronder mousse van oester en scheermes met kaviaar, gemarineerde zeebaars met flan van sojabonen en dashi of dumpling van ossenstaart met knolselder aan tafel overgoten met consommé van knolselder zetten het smaakpalet meteen op scherp. De chef gaat verder met een duo van langoustine geserveerd als finger food bun, en ook perfect gebakken op een bedje van avocado en zwarte rijst. Gevolgd door subliem gegaarde koningskrab met koolrabi, miso en chili en door kabeljauw op gebakken oesters met prei en groene selder overgoten met vinaigrette van selder en zalmeitjes. Krokant gebakken kalfszwezerik combineert de chef met couscous van bloemkool, morieljes en maderasaus die het geheel elegant verbindt. Zacht gebakken Lozère lam met aubergine komt met een tweede bereiding van traag gegaarde “pulled” lamsnek, kimchi met aubergine en jus met zwarte look. Bereiding van gebakken ananas met rijst, sorbet van ananas en passievrucht en pistache wordt als fris dessert gevolgd door een heerlijke chocolademousse op sinaasappelbiscuit. Beide bereidingen vertellen ons dat getrouw aan het DNA van dit huis in de afdeling patisserie bijzonder talent staat. Ook de royaal gepresenteerde mignardises en diverse exquise taarten op de ‘koekjeskar’ blijven van het hoogste niveau. Love is still the secret ingredient!