Back to search results

Castor
16,520

Vijf jaar geleden verkozen tot Jonge Chef van het Jaar blijft Maarten Bouckaert vol overgave en in schijnbare rust bescheiden aan zijn oeuvre werken. Hij wordt daarin bijgestaan door een sterk zaalteam onder leiding van zijn echtgenote Stefanie. Zin voor fijne smaakverweving kenmerken zijn stijl net als het weglaten van ballast waardoor het hoofdingrediënt in al zijn glorie primeert. Treffend voorbeeld daarvan is een strakke bereiding van sardien met bio-tomaat en frisse, aromatische toetsen van duindoornbes en vanille. Parmezaanse kaas gebruikt hij als bron van umami om het ziltige cachet van grijze garnalen bij bloemkool en doperwten extra kracht te geven. Rustig ingetogen verschijnt een flinke langoustine op het bord met jonge prei en sublieme vin jaune saus waarbij een toefje kaviaar voor het orgelpunt zorgt. Kalfsvlees van rubia gallega krijgt een zijdezachte behandeling en omringt de chef met onder meer groene peper, roscoff ui en toetsen van salie. In het zoete segment toont de chef zijn creativiteit met een nagerecht rond rijstpap, zandwortel, honing en steranijs.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 12:00-13:30 — 19:00-21:00
Wednesday 12:00-13:30 — 19:00-21:00
Thursday 12:00-13:30 — 19:00-21:00
Friday 12:00-13:30 — 19:00-21:00
Saturday Closed — 19:00-21:00
Sunday Closed

Team

Maarten Bouckaert Owner

Awards

  • Young Chef of the Year 2017
  • The highest New of the Year 2017

Our partners

Similar Restaurants

L'Envie

1620

Schatteman

1620

Benoit & Bernard Dewitte

1620