Het restaurantverhaal van Jo Grootaers begon alweer 15 jaar geleden in de vroegere gemeenteschool van Riksingen op een boogscheut van Tongeren. Eerst dus als Altermezzo en sinds 2023 als Alter en helemaal in eigen beheer. Samen met echtgenote Lana Kelchtermans bouwde hij de zaak met pure en zeer toegankelijke gerechten uit tot één van de meest verfijnde van de provincie. Hij brengt zowel een kaart als een menu die in meerdere gangen beschikbaar is. Langoustine is één van zijn signatuurproducten en verwerkt hij zowel in koude als warme bereidingen. Rauw combineert hij ze met pompoen, verveine en kaviaar tot een zoet en zilt voorgerecht. Noordzeetarbot brengt hij perfect gegaard met een subtiele vin jaune saus en garnituur van onder meer druifjes en eekhoorntjesbrood. Hij houdt ook van klassiekers zoals mooi gebakken Holstein rund met verse frietjes, bearnaise en fijne kropsla. Bij de nagerechten zullen liefhebbers van dame blanche geen spijt hebben van hun keuze al verdient de compositie van banaan met tonka en yuzu zeker hun aandacht.