Alter
1720

Ondanks zijn jonge leeftijd draait chef Jo Grootaers al een flink aantal jaren mee in het segment van de Limburgse en Belgische toprestaurants. Recent verkorte hij de naam van Altermezzo naar Alter. Wat bleef is zijn pure keukenstijl gebaseerd op productbeheersing naast de innemende service van echtgenote Lana Kelchtermans. Wat hen beiden bindt, is hun focus om gasten een bijzondere beleving te bezorgen. Daarvoor tonen ze zin voor perfectie en details, een ingesteldheid die onder meer uiting krijgt in grafisch strak opgebouwde borden die stijlvol worden ingezet. Zin voor even verrassende als geslaagde smaakassociaties proeven we bijvoorbeeld in een voortreffelijk gebakken en zacht smakende snoekbaars waarbij het accent van gerookte paling elegant combineert met de scherpte van yuzu. Kleine erwtjes zorgen in de marge voor extra textuur en hartigheid. Zijn onmiskenbaar talent ingegeven door een natuurlijk buikgevoel om smaken optimaal te combineren, proeven we in succulente Oosterscheldekreeft met een compositie van pompoen, abrikoos en piment. Vol gevoel en wellicht ook het resultaat van veel studiewerk is tot slot een nagerecht rond aardbeien, pijnappelpitten en sparrentopjes. Knappe wijnkaart met diverse referenties van Haspengouwse topdomeinen.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday 12:00-13:00 — 19:00-20:00
Friday 12:00-13:00 — 19:00-20:00
Saturday Closed — 19:00-20:00
Sunday 12:00-13:00 — 19:00-20:00

Team

Jo Grootaers Chef

Awards

  • Young Chef of the Year 2018

Our partners

Also recommended Restaurants

Magis

1720

De Kristalijn

1720

Toma

1720