Vis van het seizoen Vlaswijting

Jul 4, 2022

De favoriete zomervissen van de NorthSeaChefs

Chef Dimitry Lysens (restaurant Magis) vertelt waarom vlaswijting meer aandacht verdient: “Vlaswijting is het minder bekende neefje van kabeljauw, maar moet niet onderdoen in kwaliteit. Je kan deze vis klassiek bereiden maar ook rauw marineren, pekelen of roken. Heel veelzijdig én een betere ecologisch verantwoorde keuze dan de overbeviste kabeljauw.” Vlaswijting wordt ook wel pollak of witte koolvis genoemd. Het is een heerlijk, gezond visje met als pluspunt dat je ‘m graatloos kan serveren.


Céviche van vlaswijting
Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 gr vlaswijtingfilet 
  • 1 rode ui 
  • 1 chilipeper 
  • 1 komkommer 
  • 300 gr kerstomaten 
  • 100 gr kersen 
  • Enkele blaadjes koriander
  • Olijfolie 
  • Grof zeezout 
  • Enkele eetbare seizoensbloemetjes

Marinade

  • 100 gr citroensap 
  • 20 gr Thaise vissaus 
  • 20 gr sojasaus
  • 1 chilipeper, fijngesneden 
  • 10 gr gember, fijngesneden 
  • 1 teentje knoflook, geplet

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade en plaats nadien voor enkele uren in de koelkast.
  2. Snijd de vlaswijtingfilet in schijfjes van een halve centimeter. 
  3. Bestrijk ze royaal met de marinade. 
  4. Schik de gemarineerde vlaswijting op het bord. 
  5. Halveer de kerstomaten en de kersen. 
  6. Snijd de rode ui, komkommer en chilipeper in fijne reepjes. 
  7. Verdeel over de vlaswijting en werk af met grof zeezout, korianderblaadjes, seizoensbloemetjes en wat olijfolie

Magis in Tongeren, 17/20
Donderdag, vrijdag & zondag: 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Zaterdag: 19:00-21:00
restaurantmagis.be
+32 12 74 34 64
[email protected]
Hemelingenstraat 23, 3700 Tongeren

Tags:
Recipes

More News

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024