Ontdek een nieuwe Belcolade creatie en een nieuwe smaak met So'Choc

Sep 2, 2023

Belcolade houdt vast aan zijn positie en brengt vernieuwing in de chocoladesector met een unieke chocolade, Belcolade Expression So'Choc Cacao-Trace. Deze lancering brengt een heel nieuw hoofdstuk in de wereld van chocolade.

Het maken van chocolade, opnieuw uitgevonden 

Bij de ontwikkeling van So'Choc zette Belcolade het traditionele chocoladeproces op zijn kop - door eerst een inspirerende waarneming aan smaken te definiëren en vervolgens zijn unieke kennis te gebruiken om deze tot leven te brengen. Belcolade combineerde haar eigen fermentatie-expertise met die van haar moederbedrijf Puratos om een baanbrekende combinatie te creëren van gefermenteerde cacao, afkomstig van haar duurzame Cacao-Trace programma, en gefermenteerde boekweit. Deze unieke combinatie van gefermenteerde ingrediënten, een revolutionaire concept en een gepatenteerd productieproces bereikt So'Choc een zintuiglijke ervaring die ongeëvenaard is op de markt.

 

Youri Dumont, Strategic Business Unit director chocolade bij Puratos, zei: "Met So'Choc hebben we onze visie en expertise gebruikt om het fermentatieproces proactief aan te passen. Dit heeft een positieve invloed op de smaakontwikkeling, waardoor we een smaakreis kunnen creëren die nog nooit eerder is gezien - of geproefd.”

 

De productinnovatie wordt een “creatie van ervaringen”

Het resultaat is een 66% pure chocolade, niet zoet, waarbij je eerst en vooral subtiele toetsen van granen kan waarnemen, gevolgd door krachtige fruitige toetsen met een tikkeltje aciditeit, om vervolgens met zachtheid te eindigen met ronde toetsen van cacao voor een aangenaam aanhoudend mondgevoel. Voor het eerst kunnen chocolatiers een reis doorheen verschillende smaakwaarnemingen mee verwerken in hun chocolade.

 

So'Choc is veelzijdig in gebruik, zowel in patisserie als in chocolade, en voegt een extra dimensie toe aan chocoladerepen, ganaches, mousses, cremeux, sauzen en andere chocoladeproducten.

 

De inspiratie voor So'Choc is afkomstig van een experimenteel traject, uitgestippeld door Stéphane Leroux, onze Belcolade expert in chocolade en Meilleur Ouvrier de France. Zijn unieke inspiratie, creativiteit en expertise gaven vorm aan de onderscheidende smaak van deze nieuwe chocolade. 

 

Een nieuwe look voor een nieuw tijdperk

De ontwikkeling van So'Choc maakt deel uit van een bredere vernieuwing van het merk Belcolade. Deze verandering is bedoeld om de smaakgerichte, duurzame en innovatieve visie van Belcolade beter te weerspiegelen, terwijl klanten de creatieve en technische ondersteuning krijgen die nodig is om de toekomst van hun bedrijf te verzekeren.

 

Belcolade neemt niet alleen een nieuwe identiteit aan, waaronder een nieuwe stijl voor de verpakkingen, de beelden en de communicatie, maar stapt ook over op volledig duurzame en recycleerbare verpakkingen en verbetert haar digitale aanbod om de toegang tot technische expertise en co-creatie bij innovatie te verbeteren.

 

Ga voor meer informatie over So'Choc of de rebranding van Belcolade naar www.belcolade.com of neem contact op met uw Belcolade contactpersoon. 

Over Belcolade

Belcolade is het Belgische chocolademerk en maakt deel uit van de Puratos Groep. Sinds 1988 heeft Belcolade de chocolade-industrie positief ontwricht door innovatieve smaken en duurzame chocoladeoplossingen te creëren in zijn fabriek in Erembodegem, België. 

Belcolade ondersteunt het succes van klanten door het erfgoed en de wereldwijd erkende kwaliteit van Belgische chocolade te benutten om nieuwe kansen te creëren. Samen verbeteren we het leven van mensen, beschermen we de planeet en zorgen we ervoor dat Belgische chocolade wereldwijd de favoriete keuze van de consument is. Voor meer informatie, bezoek www.belcolade.com.

More News

10 straffe koffiebars aanbevolen door Gault&Millau inspecteurs

Jun 11, 2024

Uitgebreide bierkaart - 7 locaties waar je als bierliefhebber moet geweest zijn

Jun 8, 2024

Partnernews - Steek culinair van wal met Oceania Cruises

Jun 6, 2024