Gault&Millau partner GIMBER komt als beste uit blinde tasting

21/01/2022

Het avontuur van GIMBER begon in het wervelende brein van Dimitri Oosterlynck, een Belgische kunstfreak en producer van animatiereeksen die eens wat anders wilde om zijn dorst te lessen. Dimitri was uitgekeken op de obligate feestjes met te veel wijn. Hij ging thuis in de keuken aan de slag en vond na maanden experimenteren de perfecte combinatie die zijn smaakpapillen prikkelde, zonder zijn hoofd te doen tollen: in november 2017 werd GIMBER geboren. Sinds 2020 zijn Gault&Millau en GIMBER trotse partners. 

Jurgen Lijcops, sommelier, spirits connaisseur en echte horecaman, proefde recent 9 verschillende gemberdrankjes tijdens een blinde tasting. Elke gemberdrank werd blind uit hetzelfde soort wijnglas gedegusteerd. Alle drankjes hadden dezelfde temperatuur en werden puur geproefd, zonder toevoeging van water. 

Ontdek hieronder de punten en de proefnota’s die GIMBER kreeg. 

GIMBER N°1 - The Original (bio)

 - “In balans”
 - Score: 8/10
 
 “Ook deze gemberdrank heeft duidelijk een minimale filtering gehad en is opnieuw vrij stroperig. Je ruikt meteen versgeperste gember, gevolgd door suiker. Die suiker proef je meteen in de mond. Toch is dit drankje vrij goed in balans. De eerste slok is heel aangenaam en je blijft de gember lang proeven. Hier is niets artificieels aan. Het is een heel goed product, alleen jammer van de grote hoeveelheid suiker.”

GIMBER N°2 – Brut (bio)

- “Echt lekker” 
- Score: 9/10

“Ik zie vooral een stroperige vloeistof met oneffenheden, wat opnieuw duidt op minder filtering. Volgens mij is het dus een heel puur product. Je ruikt eigenlijk ook meteen dat dit het betere werk is: het is de onmiskenbare geur van verse gember met een mooie pittigheid die niet ‘bijt' zoals witte peper. Heel aangenaam. De smaak zelf is daarnaast geweldig. Verder proef ik een beetje suiker, maar die is goed gedoseerd. De gembersmaak blijft ook lang in je mond. Echt lekker, zoals het hoort!”

Het volledige artikel lees je hier. 

www.gimber.com

Journalist - Evelien Rutten 

More News

Gault&Millau presenteert de “Culinary Innovators” award winnaars van 2022

17/05/2022

Aan de ontbijttafel met chef Dimitri Marit van Maison Marit en David Laurent van Patisserie David Laurent

15/05/2022

Monin Mondays: Kaffabar Brussels

09/05/2022