Culinair op reis met TUI en JRE

02/04/2018

TUI & JRE

Reisorganisatie TUI trekt al langer de kaart van de gastronomie om culinaire meerwaardezoekers te plezieren. Gastronomisch reizen zit dan ook duidelijk in de lift. Een van TUI’s belangrijke troeven daarbij is de formule ‘VIP Selection’, waarbij gasten kunnen genieten van:

- VIP-service aan boord zoals een glaasje champagne en culinaire maaltijden op de heen-en terugvlucht

- Een rechtstreekse transfer van en naar het hotel

- 25 kg bagage

- De VIP-Drive: een privéchaufféur van en naar de luchthaven (geldig bij een selectie van hotels)

Daarnaast bouwt de reisorganisatie actief samenwerkingen uit met gerespecteerde organisaties zoals restaurantgids Gault&Millau en de vereniging Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Deze laatste samenwerking situeert zich zowel op als de vlucht als op de reisbestemming. Op de ‘VIP Selection’ vluchten werd er daarvoor exclusief menu gecreëerd door een van de JRE-chefs.

Zo kunnen reizigers naar Tenerife vandaag proeven van een menu van Paul-Luc Meesen van restaurant De Fakkels in Sint-Truiden (15/20 Gault&Millau 2018). Op het menu? Een smeuïge panna cotta van tomaat, afgewerkt met een salade van grijze garnalen, stukjes knapperige komkommer en gemarineerde tomberry’s, gevolgd door een creatieve interpretatie van de Caesar salade, met freekeh, parmezaan, witte kool en traag gegaarde hoevekip.

Afsluiten doet men licht en smaakvol met een panna cotta van witte chocolade met kokosroom, mango en kleine bolletjes krokante witte chocolade.

TUI & JRE in Tenerife

Op de bestemming zelf brengt TUI lokale chefs in contact met JRE-chefs om er samen een menu te verzorgen. Zo kunnen gasten in (bijvoorbeeld) Hotel Jardines de Nivaria in Tenerife proeven van het degustatiemenu “Cuisine à quatre mains”, samengesteld door lokale chefs Rubén Cabrera en Gilles Joye (restaurant Marcus in Deerlijk, 15/20 Gault&Millau 2018).

Hotel Jardines de Nivaria is een 5-sterrenhotel gelegen aan de bekende Adeje-kust in Zuid-Tenerife. Vooral een ouder publiek weet de weg te vinden naar Jardines de Nivaria en het hotel biedt dan ook een uitstekend programma om deze doelgroep te bekoren. Ook fine dining komt daarbij aan bod in het prachtig vormgegeven gastronomische restaurant La Cúpula.

Rubén Cabrera is er verantwoordelijk in de keuken en deed ervaring in de keukens van Arzak en Mugaritz. Hij kookt licht en creatief, met opmerkelijke combinaties van lokale en internationale ingrediënten.

De eerste samenwerking tussen TUI en La Cupula werd enkele jaren geleden geïnitieerd, destijds met Benoit Neusy van restaurant L’impératif in Roucourt. Vandaag kunnen de gasten proeven van een menu dat werd gecreëerd samen met chef Gilles Joye. En dat is zeker het proberen waard!

Het menu combineert het beste van twee werelden en toont de creatieve aard van beide chefs. Zo is het genieten van de “Rancho Canario”, een typisch Canarische soep, en van het hoofgerecht met gerookt rundsvlees met aardappel purée, kool en bieslook. Maar ook dessert rond mandarijn, sinaasappel, citroen, munt, rijst en vanille, wist te bekoren!

Boeken kan via de TUI website

More News

Gault&Millau Guide Launch 7 Nov. 2022 - Save the Date!

26/09/2022

Aan de ontbijttafel met chef Maarten Bouckaert van Restaurant Castor en bakker Dries Lietaert van bakkerij BAKK in Brugge

25/09/2022

In the picture: Vijf culinair gerecycleerde pastoriewoningen in Vlaanderen

23/09/2022