Aan de ontbijttafel met Glenn Verhasselt van Sir Kwinten en bakker Frank Bossuyt

Feb 13, 2022


Elke zondag stellen we u samen met Dossche Mills en partners graag de lievelings bakkers van onze Gault&Millau chefs voor. We schuiven mee aan de ontbijttafel en ontdekken hoe onze chefs en hun favoriete bakker genieten van hun ontbijt. We hebben het over pairings en de rol van brood binnen de betere gastronomie. Elke zondag kraakvers op uw digitale bord!

 

Goede morgen Chef, wie is de bakker met wie we vandaag aan tafel zitten?

Glenn: Ik laat jullie graag kennis maken met Frank Bossuyt uit Dilbeek. Mijn zus werkte er in de weekends en bracht geregeld iets mee. Sindsdien ben ik fan.

 

Hoe ziet jullie perfecte ontbijt er uit?

Glenn: Een uitgebreid ontbijt met het gezin. Vooral tijdens de verlofperiodes kan ik daar enorm van genieten. De krant lezen hoort er ook bij en meestal koop ik veel te veel, zo kunnen we nog een hele dag verder genieten van al het lekkers. Op tafel? Ongetwijfeld spek met eieren, in combinatie met een krokant stukje stokbrood van bij Bakkerij Bossuyt. Hij maakt fijne stokbroodjes met peper & zout, ze smaken ongelooflijk goed door en zijn nergens anders te vinden!

Frank: Bij ons is het wat moeilijk om te ontbijten, meestal is dit een snelle hap van een koek in de atelier. Maar als we dan toch even tijd hebben met het gezin dan is dat vooral genieten van koffiekoeken, voornamelijk chocoladekoeken en croissants, lekker sappig zo heb ik ze het liefst. Een lekker stukje stokbrood en een suikerbroodje hoort er ook bij. Hierbij nog vers geperst fruitsap en verse fruitsla om af te sluiten.

 

Hoe ziet de ideale lunch pistolet er uit?

Glenn: Een “ouderwetse” witte pistolet, zoals we vroeger aten bij oma en opa, met een goede

portie vers gemalen gehakt en pickles. Indien ik nog plaats over heb, kan er ook nog een pistolet bij van bij Frank. Hij maakt pistolets waar spek en kaas in verwerkt zitten, heel origineel en wederom perfect gebakken.

Frank: Een grote witte pistolet met beleg, een die lekker kraakt als je erin bijt. Meer moet dat niet zijn. 

 

Welk brood past het best bij een gastronomische maaltijd?

Glenn : Een neutraal brood, op basis van desem, dat past bij allerlei soorten smaken. Vooral de korst is voor mij belangrijk, ik hou enorm van ambachtelijk brood met karakter. 

Frank: Ik heb graag een donker broodje, niet te zwaar met wat graantjes in verwerkt.

 

Welke is de ideale brood-wijn of brood-bier combinatie?

Glenn: Een klassieker uit het Pajottenland, een boterham met platte kaas, radijs en uitjes op

een mooie snede brood. Onze regionale Geuze is daar fantastisch bij.

Frank: Ik hou van een notenbrood met wat kaas, of een stukje kramiek (rozijnenbrood) met een goed glas rode wijn.

 

Mocht u zelf een brood of koffiekoek zijn waarin zouden we dan onze tanden mogen zetten?

Glenn: Een vers gebakken koffiekoek, ik kan daar echt van watertanden. Ik kan ook enorm genieten van een wentelteefje, als er een stukje kramiek over is ga ik aan de slag ;).

Frank: Ik eet dagelijks 1 koffiekoek, ik kan er niet aan weerstaan (lacht) als ze uit de oven komen, die geur alleen al mmmmmmm. Ik wissel ook af, een chocolade koek, een croissant, een suisse of een rozijnenkoek. Een dag zonder koffiekoek is een dag niet geleefd!

 

Waar komt uw passie voor dit vak vandaan?

Frank: Ik heb de passie van mijn vader gekregen, als kleine jongen mocht ik vaak meehelpen in de atelier. Het begon met het brood in de vormen te leggen. Nadien begon in met chocolade en marsepein te werken. Hierin hebben we ons verder gespecialiseerd waardoor we nu een zeer ruim assortiment van chocolade en marsepein hebben in onze winkel.

 

Wat is / zijn uw specialiteit(en)?

Frank: Onze specialiteit van het huis zijn onze Dilbeekse Konijntjes een boterkoekje in de vorm van een konijntje waar de pootjes in chocolade zijn gedompeld. Een uitvinding van mijn vader in 1986 en wordt tot op heden nog steeds gemaakt. Vroeger werden de Dilbekenaren konijnenfretters genoemd, vandaar het Dilbeeks konijntje. Wij maken enorm veel confiserie, zoals wafeltjes, melocakes, boterkoekjes, tartine russe, bokkenpootjes… We maken alles zelf, de klanten weten dit en appreciëren dit enorm. Ook onze stokbroden en stokbroden peper en zout zijn enorm geliefd.

 

Als u zelf eens naar de bakker gaat, in binnen of buitenland, voor wie kiest u dan en waarom?

Frank: Dan kies ik voor patisserie Oberweis in Luxembourg. De winkel is een hele beleving en de patisserie is er echt top.

 

 

Zin om zelf te genieten? 

https://www.bakkerij-bossuyt.be

https://www.sirkwinten.be

https://www.oberweis.lu/

More News

We are House of Hospitality

May 10, 2024

Gault&Millau presenteert de “Culinary Innovators” award winnaars van 2024

May 5, 2024

In the picture: Onze inspecteurs hebben in het hele land een aantal nieuwe restaurants ontdekt die zeker een bezoekje waard zijn…

May 3, 2024