Vanessa Renard Finest Chocolate

Met veel enthousiasme nomineerden we Vanessa Renard vorig jaar als Chocolatier van het Jaar 2022 voor Brussel. Naast haar innemende persoonlijkheid en parcours, is het ook haar lef om binnen te dringen in het mannenbastion van de Brusselse chocolatiers die ons overtuigde. Maar natuurlijk is het ook de strenge selectie van chocolades die haar bijzonder maakt, steeds bio en fairtrade, rechtstreeks afkomstig uit Peru, Haïti of Madagaskar, en haar wil om zo weinig mogelijk suiker en lactose te gebruiken. In haar winkel met atelier in het verlengde kun je Vanessa aan het werk zien. Haar voorkeur? Werken met donkere chocolade in combinatie met fruit en specerijen. Zo aarzelt ze niet om kardemom of nootmuskaat te gebruiken die haar pralines in echte smaakbommen veranderen. Nog super is de ‘Café Doppio’, een ganache met versgemalen koffie afgewerkt met koffiegelei. 

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 10:30-18:00
Wednesday 10:30-18:00
Thursday 10:30-18:00
Friday 10:30-18:00
Saturday 10:30-18:00
Sunday Closed

Our partners

Similar Chocolatiers

Centho

Passion Chocolat

Concept Chocolate