Het interieur van Cuchara behoort zeker tot de meest bijzondere van het land. Deels intimistisch, deels mysterieus zorgt de bijzondere vormgeving voor een passende achtergrond conform het creatieve keukenprofiel van chef Jan Tournier. Bijna 15 jaar sleutelt hij met succes op dit adres aan een eigenzinnig repertoire waarmee hij van Cuchara een bestemmingsrestaurant heeft gemaakt. Met diverse menu’s en een beperkte à la carte dompelt hij zijn gasten onder in een apart en uiterst geraffineerd smaakuniversum. Zijn aperitiefhapjes zijn stuk voor stuk kunstzinnig gepresenteerde smaakbommetjes en daardoor een geslaagde voorafspiegeling van wat volgt. Denk aan een taartje van boterzachte kalfswang met crème van bloemkool en vin jaune, afgewerkt met krokant Koreaans zeegras. Deze chef speelt letterlijk met temperaturen en tijden om zo het vereiste smaak- en textuureffect te bekomen. Zalm is op 41° gegaard nadat de vis eerst in koji 24 uur is gemarineerd. Het vlees smelt als vanzelf in de mond waarbij fijne umamitoetsen vrijkomen en gepofte boekweitkorrels en foreleitjes voor extra crunch zorgen. Prachtige wijnkaart en knappe pairings op niveau van deze uiterst gesofisticeerde keuken.