Partnernews:
Bossuyt keukens en M-Bistro slaan de handen in elkaar

Nov 2, 2023

M Bistro is verhuisd! Sinds kort kan je de zaak van Mattias Maertens en Sofie Billiet terugvinden in de Sint-Sebastiaanstraat 15, in Nieuwpoort. Wij vroegen hen waarom ze gekozen hadden voor het nieuwe pand en uiteraard polsten we hen ook naar hun ervaringen met Bossuyt, hun partner in crime voor de inrichting van de keuken.

Het nieuwe pand is eigenlijk een voormalig fabrieksgebouw dat volledig getransformeerd werd om de klanten een nog betere culinaire beleving te garanderen. Bovendien is er ruimte om de medewerkers comfortabel te laten werken en is er bijvoorbeeld ook slaapgelegenheid voor jobstudenten of stagiairs. Nieuw is ook de ‘private dining’, een zaaltje voor een tiental personen waar bedrijven een productvoorstelling kunnen geven bijvoorbeeld of waar iets meer privacy gegarandeerd wordt voor wie dat vraagt. De basis ingrediënten blijven echter onveranderd: M Bistro kiest voor kwaliteit, versheid en beleving. Om de 5 à 6 weken vind je bij M Bistro een compleet nieuw menu. Chef Maertens zoekt hierbij naar variatie: de uitdaging om telkens weer het beste op tafel te brengen houdt hem scherp en gemotiveerd. Er wordt ook heel veel gewerkt met seizoensproducten die zo lokaal mogelijk worden aangekocht. Klanten verkiezen meer en meer kwaliteit boven kwantiteit. Ze kiezen voor een streekbiertje of goede wijn waar ze echt van genieten. Daarnaast zijn ook de alcoholvrije dranken heel sterk in opmars. M Bistro voorziet zelfgemaakte alcoholvrije cocktails of sappen. M Bistro is creatief met food, maar zeker ook met de dranken.

Ook voor de keuze van materialen en inrichting van het nieuwe restaurant was alleen het beste goed genoeg. Voor de keuken, het kloppend hart van elk restaurant, was Bossuyt de uitverkoren partner. De keuze voor Bossuyt was een heel logische keuze. Er was al een eerste samenwerking in de Potterstraat, een positieve ervaring die leidde tot een vertrouwensband. Er is ook het jaarlijks contact op de horecabeurs dat altijd super hartelijk is. Bossuyt is daarenboven ook een goede raadgever. Zo werd er bijvoorbeeld voor de nieuwe keuken voor het eerst voor een inductiekeuken gekozen. Voorheen werd er op gas gekookt. Bij Bossuyt kennen ze uiteraard de nieuwe technologieën en toestellen. Hun kennis en toelichting waren doorslaggevend. De samenwerking tijdens de werken verliep -zoals verwacht- vlot en flexibel. De mensen van Bossuyt zijn altijd aanspreekbaar, ook de monteurs bijvoorbeeld. Als er een probleem is, dan wordt er kort overlegd en wordt het meteen aangepakt.

Mattias en Sofie stonden erop in het artikel hun dank uit te drukken. Dank aan de vele aannemers, Bossuyt en andere partners, die meegebouwd hebben aan de droom van M Bistro maar vooral ook een hele grote dank-u-wel aan het team van M Bistro. Alle teamleden zijn mee verhuisd naar het nieuwe pand en er kwamen nog twee extra krachten bij. M Bistro is in de goede handen van een ervaren team dat - samen met Sofie en Mattias - klaar is voor de toekomst en om het met hun eigen woorden te zeggen: “We hebben er heel veel goesting in om u allen te verwelkomen.“

More News

10 straffe koffiebars aanbevolen door Gault&Millau inspecteurs

Jun 11, 2024

Uitgebreide bierkaart - 7 locaties waar je als bierliefhebber moet geweest zijn

Jun 8, 2024

Partnernews - Steek culinair van wal met Oceania Cruises

Jun 6, 2024