Opening restaurant SENSUM aan de Gentse rand

06/05/2021

SENSUM, verfijning aan Gentse rand

Gastvrouw Deborah Hellburg en chef-echtgenoot Maurice de Jaeger verrassen op een dynamische locatie aan de rand van Gent. Met SENSUM brengen ze de voormalige riante kasteelwoning Hanet heel eigentijds tot leven. Vanaf 17 mei openen ze op hun overdekt terras.
Maurice de Jaeger en Deborah verhuisden van Knokke naar de gerenoveerde site van AZ Maria Middelares. Het contrast kan moeilijk groter zijn. Van een intiem, ingesloten restaurantje vlak bij de Knokse dijk naar een zee van ruimte, licht en groen in een architecturale, transparante setting omgeven door een nieuw aangelegde spiegelvijver. “Hier kunnen we herademen, verder creatief groeien en onze zin voor hospitality veel beter vorm en inhoud geven,” aldus Deborah Hellburg. Zij leidt als een geboren gastvrouw een dynamisch team dat van SENSUM meer dan alleen een culinaire geïnspireerde bestemming wil geven.

Sterke tandem


In het professionele parkoers dat het echtpaar tot nu toe aflegde, viel steeds de balans op tussen hun beide gedreven passies. Moeilijk te zeggen wat waarnemers daarbij het meest opviel. De eigen, pure en persoonlijke, steeds toegankelijke keukenstijl van de chef of de innemende, ontwapende stijl waarmee deze gastvrouw haar gasten in een eigen ‘zone’ op hun gemak stelt. In de nieuwe, monumentale setting van het voormalige kasteel Hanet uit 1913 kan deze perfect geoliede tandem op een ruimere schaal die missie verder kracht bijzetten en hun talenten uitleven.


Stijlvolle architectuur binnen en buiten

Ze hebben daarbij een afspraak met de geschiedenis. In diverse aanpalende, ruime vertrekken, elk met eigen karakter zullen gasten zowel van het warme onthaal van Deborah en van de signatuurkeuken van Maurice kunnen genieten als van het oorspronkelijk decoratieve interieur dat getekend werd door de vermaarde Brusselse Art Nouveau architect Georges Hobé (1854-1936). Hobé werkte een tijdje samen met Henry van de Velde, is de pionier van de cottagearchitectuur in ons land en tekende onder meer de casino’s van Middelkerke en Namen. Zijn woningen worden gekenmerkt door soberheid en evenwichtigheid met grote aandacht voor kwaliteitsvolle interieurinrichting en aankleding wat deze kasteelwoning van textielbaron Hanet kenmerkt. De eerste verdieping biedt diverse private dining - en vergaderruimtes. De volledige renovatie was in handen van het gerenommeerde Gentse bedrijf Archipl Architecten.
Open en transparant


“Indrukwekkend hoe zo’n uniek gebouw, toch meer dan 100 jaar oud zo eigentijds aanvoelt en door zijn monumentale allure voor een natuurlijke vibe zorg,” aldus Deborah. Het gebouw heeft inderdaad charisma. Voor sommige doet de gevel denken aan die typische fraai wijndomeinen in de Kaapprovincie. Door zijn antieke zuilen, apart fronton en glanzend leiendak heeft het gebouw een uniek innemend karakter. Eens binnen wacht een warm en gezellig interieur waar gasten zich duidelijk comfortabel voelen. Vanuit een open keuken toont Maurice de Jaeger met zijn keukenbrigade verbondenheid met de gasten en hun beleving. Ondertussen kan Deborah met haar ontwapenend naturel haar gasten verwennen. En als wijndeskundige serveert ze meer dan dertig wijnen per glas.


Klooster voor edgy sfeer


Door zijn ongewone, makkelijk bereikbare locatie biedt SENSUM op de eerste verdieping mogelijkheden om in een zeer transparante en rustige omgeving aan de rand van de stad en toch kort bij het centrum ontspannen en vruchtbaar te brainstormen. Presentaties kunnen op deze inspirerende plek een extra dimensie en heel eigen swing krijgen. SENSUM heeft daarnaast het nabijgelegen klooster met aparte binnentuin ter beschikking om events, recepties of huwelijksfeesten een aparte en unieke omkadering te geven.


https://be.gaultmillau.com/restaurants/sensum


Restaurant SENSUM

en SENSUM EVENTS

Kortrijksesteenweg 1026, 9051 Gent

www.sensumgent.be

Openingsuren in COVID periode:

Maandag tot en met vrijdag

12h tot 15h binnenkomst

18h tot 19h45 binnenkomstHet restaurant is van maandag tot woensdag open voor lunch en diner en op donderdag en vrijdag enkel voor lunch. Voor private gelegenheden is SENSUM 7/7 open voor groepen vanaf 12 personen.More News

Gault&Millau Guide Launch 7 Nov. 2022 - Save the Date!

26/09/2022

Aan de ontbijttafel met chef Maarten Bouckaert van Restaurant Castor en bakker Dries Lietaert van bakkerij BAKK in Brugge

25/09/2022

In the picture: Vijf culinair gerecycleerde pastoriewoningen in Vlaanderen

23/09/2022