Horecakoekjes voor viervoeters, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking

Jun 28, 2022

Het Belgische ‘Lena & Lou’ lanceert horecakoekjes voor viervoeters  

 

Brasschaat, 27.06.22 – Lena & Lou, het Belgische merk van plantaardige hondensnacks, lanceert horecakoekjes voor honden. Honden zijn meer dan ooit deel van het gezin en gaan dus ook vaker mee op café of restaurant. Heel wat zaken bieden al drankbakjes aan. Maar terwijl baasje een speculaasje bij de koffie krijgt, is er doorgaans geen knabbeltje voor de viervoeter. Daar speelt Lena & Lou nu handig op in door speciale horecaboxen te lanceren. Boxen met daarin ambachtelijke, plantaardige koekjes waarmee je ook iets moois terugdoet voor de samenleving. Lena & Lou is namelijk een inclusief bedrijf waar mensen met een verstandelijke beperking mee de plak zwaaien.

 

Met de horecakoekjes mikt Lena & Lou op hondvriendelijke zaken. Daarvoor werken ze samen met Sir Jerom d’Anvers: een initiatief van Kathleen Govaers en haar teckel Jerom die op hun website sirjerom.be alle hondvriendelijke horecazaken in kaart brengen. Kathleen: “Wij zoeken vooral naar plekken waar honden niet alleen ‘toeglaten’ zijn, maar zich ook echt welkom voelen. Zijn er bijvoorbeeld drinkbakjes met vers water? Zaken die aan deze criteria voldoen, krijgen een label van Sir Jerom en Lena & Lou. Voor mij was er meteen een match met Lena & Lou, aangezien ik lang gewerkt heb bij een zorgbedrijf dat mensen met een beperking ondersteunde.”

Wist je trouwens dat je via de Gault&Millau website kan zoeken op restaurants waar honden welkom zijn?
Ontdek de zoekfunctie via deze link.

 

Hondje gelukkig, baasje gelukkig

 

Een van de hondvriendelijke zaken waar hondjes de koekjes van Lena & Lou krijgen is bij Perron Noord in Brasschaat. Uitbaters Gertjan en Tijs waren meteen enthousiast: “Onze zaak grenst aan een natuurgebeid waar veel baasjes komen wandelen, dus wij krijgen hier dagelijks hondjes over de vloer. Van chihuahua’s tot Deense dogs: we leggen ze graag in de watten, want zoals ze zeggen: ‘Hondje gelukkig is baasje gelukkig’. In onze brasserie werken we trouwens ook met mensen met een beperking, dus deze koekjes passen helemaal bij ons concept.”

 

Inclusief bedrijf

 

Lena & Lou (tot voor kort ‘Buddy’), ontstond vanuit de droom van oprichter Helena om een leuke job vinden. Omdat ze geboren werd met een verstandelijke beperking, was dat niet zo eenvoudig. Na heel wat teleurstellingen, besloot ze de jobzoektocht – letterlijk en figuurlijk – een koekje van eigen deeg te geven.

Helena houdt van bakken en is dol op hondjes. Zo ontsproot het idee om zelfgemaakte hondenkoekjes op de markt te brengen. Enter ‘Lena & Lou’, genoemd naar Lena – de bijnaam van Helena - en haar hondje Lou. Intussen vervoegden ook Megan, Sarah, Gauthier en Jensine de ploeg. 

 

De koekjes van Lena & Lou zijn ambachtelijk, plantaardig en hypoallergeen. Heb je een horecazaak en wil je een box kopen? Dat kan op www.lenaandlou.com 

1 doos bevat 150 stuks en komt op 24,95 euro. De koekjes hebben een THT van 10 maanden.

 

More News

10 straffe koffiebars aanbevolen door Gault&Millau inspecteurs

Jun 11, 2024

Uitgebreide bierkaart - 7 locaties waar je als bierliefhebber moet geweest zijn

Jun 8, 2024

Partnernews - Steek culinair van wal met Oceania Cruises

Jun 6, 2024