De Planet Friendly Ballotin:
lekker voor jou, vriendelijk voor de planeet

Oct 6, 2022

Als uitvinder van de Belgische praline staat Neuhaus symbool voor innovatie. Maar wat innovatie precies inhoudt, betekent vandaag iets anders dan het in de dagen van Jean Neuhaus betekende. Onze planeet krijgt het alsmaar moeilijker, en dus is niets tegenwoordig zo innoverend als een steentje bijdragen aan een groenere toekomst.

Sustainable Chocolate, Happy Planet

Misschien wist je al dat Neuhaus op vlak van duurzaamheid een paar belangrijke beloftes doet. Neuhaus pralines zijn gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten en duurzaam geteelde cacao. Geen palmolie, geen GMO’s, geen artificiële kleurstoffen, alleen pure ingrediënten die de kwaliteit van elke praline garanderen. 

Bovendien is Neuhaus al even bezig met het duurzamer maken van verpakkingen. Neuhaus verpakkingen zijn vaak bedoeld als cadeaus, wat deze duurzaamheidsmissie bemoeilijkt - het oog wil namelijk ook wat. Toch slaagt Neuhaus erin om mooie geschenkverpakkingen vorm te geven met FSC-gecertifieerd papier, gerecycleerd plastic en biologisch afbreekbare materialen. Maar natuurlijk zijn er ook mensen die pralines gewoon voor zichzelf kopen. Met de Planet Friendly Ballotin worden de klassieke pralines voortaan ook aangeboden in een eenvoudigere, milieuvriendelijke verpakking.

Iconische pralines in een bijzondere verpakking

In 1915 ontwierp Louise Agostini, de vrouw van Jean Neuhaus Jr., de allereerste ballotin om de delicate pralines te beschermen tijdens het transport. Om de planeet een handje te helpen, heeft Neuhaus nu een vereenvoudigd alternatief ontwikkeld uit FSC- en EU Ecolabel gecertificeerd karton. Wat Neuhaus gebruikt, is gemaakt van ongebleekt houtafval en is 100% recycleerbaar, tot de lijm toe. Het ontwerp bestaat uit reliëfelementen en niet-schadelijke print. Voor de Planet Friendly Ballotin wordt ook geen cadeauverpakking of lint gebruikt, en wordt er geen leaflet bijgevoegd. Deze ballotin bevat alleen maar de essentie - een selectie van 44 iconische pralines, gevuld met praliné, ganache, gianduja en karamel.

Neuhaus en Go Forest: een samenwerking die vruchten afwerpt

Alle verpakkingskosten die met de Planet Friendly Ballotin worden uitgespaard, zullen bovendien geïnvesteerd worden in het aanplanten van cacaobomen. In samenwerking met Go Forest investeert Neuhaus in een cacaoplantage in Madagascar. Neuhaus put ingrediënten uit de aarde, en dus vinden ze het belangrijk om iets terug te geven. Bovendien gaan de opbrengsten uit deze plantage volledig naar de werkers die de cacao oogsten en de bomen onderhouden. 

Go Forest is een duurzame partner voor bedrijven die op een toekomstgerichte manier in de wereld willen staan, en daar is Neuhaus er zeker een van. “We zijn ontzettend blij om Neuhaus als partner bij te staan om terug te geven aan onze planeet,” aldus Sarah Parent van Go Forest. “Als bedrijf is het vandaag cruciaal om goed te begrijpen waar je impact ligt en hoe je die een positieve draai geeft. De Planet Friendly Ballotin geeft de wereld een duidelijk signaal dat het tijd is om nu actie te ondernemen.”

Duurzaamheid maakt het extra gezellig

Krijg je graag gasten over de vloer? En vind je het fijn om hen op een elegante en duurzame manier lekkernijen voor te schotelen? Met de Planet Friendly Ballotin kan je makkelijk je duurzame Hosting Box bijvullen zonder onnodige verpakkingen. Want goed doen voor de planeet, dat smaakt naar meer. 

Samengevat: dit is hoe Neuhaus meewerkt aan een duurzamere wereld 

  • Neuhaus pralines worden gemaakt met 100% natuurlijke en duurzaam geteelde ingrediënten. Geen palmolie of GMO’s, geen kleurstoffen.
  • Verpakkingen bestaan voornamelijk uit recycleerbaar plastic en FSC karton. De Planet Friendly Ballotin biedt voortaan een vereenvoudigd, duurzamer alternatief vervaardigd uit houtafval.

Neuhaus streeft naar 100% traceerbaarheid tegen 2025. Zo strijdt het bedrijf voor betere arbeidsomstandigheden op de plantages en tegen ontbossing.

More News

10 straffe koffiebars aanbevolen door Gault&Millau inspecteurs

Jun 11, 2024

Uitgebreide bierkaart - 7 locaties waar je als bierliefhebber moet geweest zijn

Jun 8, 2024

Partnernews - Steek culinair van wal met Oceania Cruises

Jun 6, 2024