Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

17 mars 2024

Top restaurant BOURY met 5 koksmutsen lanceerde in samenwerking met JARR een nieuwe en zeer interessante kombucha drink.JARR Kombucha, dat sinds het najaar van 2018 tot het portfolio van brouwerij Duvel Moortgat behoort, zag het daglicht in Londen en wordt sinds de overname door Duvel Moortgat gebrouwen in Oudenaarde. Chef Tim Boury en zijn broer Ben zijn zelf ook grote fan van de smaak en branding van JARR. In hun zoektocht naar een partner om zelf een non-alcoholische drank te ontwikkelen, was een samenwerking met JARR dan ook een logische keuze. JARR Kombucha is immers, net als de keuken van Boury, het resultaat van passie voor smaak, vakmanschap en eerlijke ingrediënten. Het resultaat is JARR X BOURY Ginger & Lemon Sparkling Kombucha - Cheers to pure craftmanship!

Tim Boury, Chef Boury : “We speelden al langer met het idee om een eigen non-alcoholische drank te ontwikkelen. Omdat we zelf al geruime tijd fan zijn van JARR Kombucha, klopten we aan bij Duvel Moortgat om samen met hen aan een nieuwe variant te werken. Het is het geduld, de precisie en het vakmanschap van de JARR-brouwers die mij enorm fascineert. Het is een proces dat ook wij veelvuldig toepassen in de keuken, denk maar aan bijvoorbeeld het bakken van zuurdesembrood. Het resultaat van deze samenwerking is een kombucha die niet alleen de smaakpapillen prikkelt, maar door de toevoeging van vezels en vitamine C ook een gezonde optie is voor onze gasten."

Mathieu Vanneste, sommelier bij Boury en Michelin Sommelier van het Jaar : “De JARR Kombucha die we laten brouwen hebben is ideaal om puur te degusteren als aperitief, maar dient evengoed als basis voor een cocktail. De pittigheid van de gember opent het smakenpalet, terwijl de verfrissende citrustonen deze prikkelt. Een prachtige balans om de maaltijd mee te beginnen.”

Ben Boury, Managing Partner Boury : “De vezels, de lage hoeveelheid suikers en het bio-label zijn niet enkel mooi meegenomen, maar zijn ook gezond en duurzaam. Die combinatie, samen met het aanbieden van alcoholvrije alternatieven, kadert binnen sociaal verantwoord ondernemen. Een filosofie die zowel Boury als JARR nauw aan het hart ligt.“

Eeuwenoude tradities, aangepast aan de wereld van vandaag

Kombucha is een gefermenteerde thee en wordt gebrouwen met water, een theemix, suiker en een SCOBY (symbiotische cultuur van bacteriën en gist). Deze ingrediënten fermenteren twee weken in een warme omgeving. Dit zorgt voor een heerlijke, suikerarme drank vol antioxidanten. Het is een zeer veelzijdig product. Het kan gedronken worden bij het ontbijt, als kickstart van de dag, maar evengoed bij een lichte lunch, na een sportsessie, als non-alcoholische aperitief of ’s avonds om de dag lekker en gezond af te sluiten. 

JARR Kombucha startte als idee in Los Angeles, maar zag het daglicht in een kombucha brouwerij in Hackney Wick, Oost-Londen. In november 2018 ging JARR een samenwerking aan met Duvel Moortgat en verhuisde de productie naar de huidige brouwerij in Oudenaarde. Door focus op innovatie en kwaliteit en door de kennis en het vakmanschap te bundelen, wil Duvel Moortgat niet enkel een divers aanbod aan dranken kunnen aanbieden, maar er ook voor zorgen dat de biologisch geproduceerde, premium kombucha gedronken kan worden door een steeds groter aantal mensen. 

Tasting notes: 

Uitzicht: Cloudy goudkleurig, fijn geel

Aroma: We starten op een frisse, florale neus met hinten van limoenzeste, gember, bloesems en de puurheid van een groene thee.

Tasting note: gember, limoenzeste en citroengras komen terug in de mond zonder elkaar te domineren. Het pikante van de gember wordt gecounterd door de frisse citrustoetsen en het fijne zuur van de gefermenteerde thee. Dorstlessend

 

JARR x BOURY is te degusteren in Boury restaurant, is verkrijgbaar via www.bouryboutique.be en bij de gespecialiseerde drankenhandel en premium retail, voor de prijs van 2,65 euro/fles (33cl).

Tags:
News

Plus D'actualités

We are House of Hospitality

10 mai 2024

Gault&Millau présente les lauréats des "Culinary Innovators Awards 2024"

5 mai 2024

In the picture: Nos inspecteurs ont découvert aux quatre coins du pays quelques nouvelles adresses de restaurants qui valent le détour ….

3 mai 2024