Nieuwe en unieke Gault&Millau regiogids maakt wegwijs in Haspengouws terroir

18 sept. 2023

Haspengouw zet zich als culinaire hotspot op de kaart met nieuwe Gault & Millau gids "A taste of Haspengouw" 

Hasselt | 18 september 2023

Hij is er: de splinternieuwe culinaire gids van Gault&Millau 'Heerlijk Haspengouw'. Deze gids belooft een smaakvolle reis naar de leukste restaurants, verrassende eetadressen en karaktervolle overnachtingen in de regio. Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter Visit Limburg: “Deze culinaire bijbel voor Haspengouw werd in het kader van het EFRO-project ‘Ondernemerschap in het productieve landschap’ ontwikkeld en bundelt lokale producenten, gastheren en chef-koks die de meest authentieke streekproducten bereiden die je zowel op je bord als in je glas kunt proeven. Wie benieuwd is naar deze parels uit Haspengouw, kan de gids gratis afhalen bij alle Standaard-boekhandels.”

 

Met een zorgvuldige selectie van lokale producenten en Haspengouwse belevingen zet de nieuwe Gault&Millau-gids de Haspengouwse culinaire streekidentiteit op de kaart bij het brede publiek. Want het zuidelijkste deel van Limburg kenmerkt zich door het enorme aanbod aan kwaliteitsvolle lokale producten, geteeld en verwerkt door gepassioneerde vakmensen. Met deze Haspengouwse sterproducten gaan lokale chefs maar al te graag aan de slag om smaakvolle lokale gerechten te bereiden, vergezeld van de roemrijke sappen en almaar populairdere wijnen. In de gids passeren ook de bijzondere gastvrouwen en -heren de revue die fier zijn op Haspengouw en gasten daar graag van laten meegenieten.

 

Haspengouws aanbod in de kijker
Igor Philtjens: “Deze uitgave maakt onderdeel uit van het EFRO-project ‘Ondernemerschap in het productieve landschap’ dat enerzijds als doel heeft om meer gasten kennis te laten maken met de fantastische streekproducten en het hoogstaande culinaire aanbod van Haspengouw, maar ook buiten het seizoen meer toeristen aan te trekken die willen genieten van een bijzondere culinaire beleving in deze prachtige streek. Dit totale project omvatte ontwikkelprojecten voor zowel ondernemers uit de horeca als voor de producenten. De ondernemers, die dit horecatraject succesvol doorliepen, werden opgenomen in deze culinaire streekgids van Gault&Millau (Heerlijk Haspengouw) die ook in dit kader gerealiseerd werd. Verder zetten we culinair Haspengouw nog meer op de kaart met extra campagnes die nog meer mensen kennis laten maken met de culinaire belevingen en al het lekkers dat Haspengouw te bieden heeft. ”

 

Ambassadeur van Haspengouw
Ook Wilfried Beliën van ’t Grevenhuis in Borgloon volgde het horecatraject: “Toen ik hoorde dat we als toeristische partner hieraan konden deelnemen, heb ik geen moment geaarzeld. Het is een absolute meerwaarde om ons als ambassadeur van Haspengouw te profileren. We deden heel wat inspiratie op én kregen tijdens de begeleiding heel veel relevante tips om zowel onze zaak als onze streekproducten alle eer aan te doen. Bovendien waarderen we het ten zeerste dat we in de nieuwe Gault&Millau-gids vermeld worden waardoor onze zaak nog meer visibiliteit krijgt bij een breed publiek.”


 

Collector’s item

De gids fungeert als een ‘must-have’ voor iedereen die een trip naar Haspengouw plant. “De gids neemt je mee op sleeptouw door de boeiende Haspengouwse landschappen en laat je kennismaken met het veelzijdige karakter van de streek”, vertelt Igor Philtjens. “Je wordt als het ware ondergedompeld in de vruchtbare terroir en ontdekt bijzondere eetadresjes van de streek. Een volgend hoofdstuk bundelt de meest karaktervolle overnachtingsmogelijkheden waardoor je ten volle kan genieten van een meerdaags verblijf. Maar ook de schitterende wijndomeinen, waar vineuze parels geproduceerd worden, komen aan bod; net als andere lokale producenten die vanuit de Haspengouwse bodem tot op het bord brengen. Tot slot vind je in de gids ook authentieke belevingen die door jong en oud gesmaakt worden.”

 

Stijgers Gault&Millau

Gault&Millau stelt dat ze enorm trots zijn op de publicatie van de ‘Heerlijk Haspengouw’ gids die de bijzondere culinaire belevingen van de streek presenteert. De culinaire experten van Gault & Millau stelden vast dat de kwaliteit in de volledige regio toeneemt, dat bewijzen ook de nieuwkomers en stijgers in de gids zoals ‘t Grevenhuis, De Stadt van Luijck, BistroBelix, Akko en Le 54.

 

 

Opmerkelijke stijgers en nieuwkomers voor de Gault&Millau Haspengouw gids :  

 - Stad van Luijck
- 't Grevenhuis
- Stad van Luijck
- 't Grevenhuis
- Le 54
- Bistro Belix
- Akko
- Ma Marraine
- Gastrobar 3 Sense 

 

Haal de gids Gault&Millau 'Heerlijk Haspengouw' gratis af

Vanaf 19 september haal je de gids gratis af bij iedere Standaard Boekhandel in Vlaanderen op vertoon van de bon die je kan downloaden op https://www.visitlimburg.be/nl/gault-millau-gids-heerlijk-haspengouw.

Plus D'actualités

Le chef Gault&Millau Jo présente: légumes d’hiver au four. Powered by Samsung

22 févr. 2024

À la découverte des vignobles belges !

16 févr. 2024

A quoi vous font penser les jets de houblon ?

9 févr. 2024