In de Limburgse gouw geldt Slagmolen al vele jaren als een klassieke certitude. Daarvoor is het standvastige keukenrepertoire van chef Bert Meewis verantwoordelijk. Niets belet hem echter om de kwaliteit van zijn restaurant nog verder te optimaliseren zoals een recente renovatie opnieuw bewijst. Precies die onvoorwaardelijke gedrevenheid die hij met echtgenote Karlijn Libbrecht, zoon Giel en team deelt maakt van dit adres heel het jaar door een uitermate populaire plaats. Uitermate goede herinneringen hebben we aan zijn bereiding van kikkerbillen uit de Dombes, die zelfs zo verfijnd bereid zijn dat ze mooie herinneringen oproepen aan de legendarische bereiding van Bernard Loiseau in Saulieu. Of hoe gerechten zichzelf culinair kunnen overstijgen en emotioneren. Tijdens het wildseizoen toont Bert Meewis zijn kunnen met een uitzonderlijke poivradesaus bij hertenkalf. Het blijft een opgave om in dit huis van vertrouwen te weerstaan aan hét nagerecht waarmee Slagmolen zo makkelijk terecht geassocieerd wordt. Als compromis voor de overbekende presentatie van dame blanche kiezen we voor een warme bereiding van blauwe bessen waarbij perfect gedraaid vanille-ijs voor de finale toets zorgt. En ons eraan doet herinneren hoe mooi traditie en perfectie samen hand in hand kunnen gaan.