Soixante
1320

Nieuwe gastro-bistro Soixante vond onderdak in het pand waar eerder restaurant Veranda en Sail & Anchor gehuisvest waren. Eigenaars zijn Louis Devos, Jonas Van Sant en chef Jakub ‘Kuba’ Blogowski, bekend van Briquet in Borgerhout. Hun concept draait rond een vijf- tot zevengangenmenu met creatieve gerechten gefocust op groenten en marien lekkers. Starter is bouillon van wortel met toets van munt en heerlijk focaccia zuurdesembrood met opgeklopte boter en basilicum. De chef verrast verder met gebrande witte kool en toetsen van dille en zoete aardappel. Hij toont zijn kunnen met zeebaars en beurre blanc op basis van gefermenteerde aspergeschillen, geserveerd met rode biet in al zijn kleur en vorm. Chocoladetaart met gezouten karamel en vers gedraaid ijs van botermelk. De setting is intiem, gezellig druk en weinig conformistisch. De nieuwe aanwinst voor de Zurenborgwijk verwelkomt deze gids met een eerste koksmuts.

Opening hours

Monday 18:30-23:30
Tuesday 18:30-23:30
Wednesday 18:30-23:30
Thursday 18:30-23:30
Friday 18:30-23:30
Saturday Closed
Sunday Closed

Team

Jakub ‘Kuba’ Blogowski Chef, Owner
Jonas Van Sant Owner
Louis Devos Owner

Our partners

Also recommended Restaurants

Cuichine

13,520

Cena

1320

Materia

13,520