In een minimalistisch maar warm interieur, met aardetinten en natuurlijke materialen, ademt Rebelle discrete maar duidelijke elegantie. Diezelfde verfijning spreekt uit de creaties van chef Martijn Defauw, met gevoel voor detail en balans, vaak verrijkt met subtiele Aziatische invloeden. We starten met een krokantje van boekweit, gevuld met zijdezachte misocrème en gepofte zaden. Hamachi schittert in een dubbele bereiding, gevolgd door een eigentijds mosselsoepje en mosselbeignet. Griet verschijnt ingetogen, met witte asperge, spinazie met lardo en unagi, afgewerkt met schuim van gefermenteerde asperge. Gelakt haantje met miso glaze komt met frisse lentegarnituren, een gereduceerde bruine jus en saus van vin jaune en daslook. Sappige langoustine met fris schuim van gefermenteerde tomaat en huisgemaakte XO-saus vormt het signatuurgerecht. De spanning op het bord zet zich moeiteloos voort in het glas, waar sommelier Michiel Theys met flair balanceert tussen natuurwijnen en klassiekers.