La Villa Lorraine by Yves Mattagne
1720

Met chef Yves Mattagne aan het stuur en maître d’hôtel Fabrice D’Hulster aan zijn zijde heeft ‘de villa’ een toegewijde tandem aan boord. Met hun expertise en vooral gevoel om unieke eigenheid te creëren, maken ze samen met hun keuken- en zaalteam het verschil. Op die manier heeft deze iconische locatie een herbestemming gekregen geijkt op haar roemrijk verleden. In die context brengt de chef al meteen met het eerste hapje een hommage aan Brussel en zijn eigen onvolprezen en vindingrijk repertoire. Een perfect goudgeel Brussels wafeltje is gevuld met frisse tonijntartaar en afgewerkt met een smeuïg gebakken kwarteleitje. Knap hoe al deze smaken en texturen al meteen evenwichtig en scherp de toon zetten en bevestigd wordt door een tweede uiterst subtiel hapje rond gegrilde inktvistentakel met fijngesneden chorizo, gemarineerde groentjes en mayonaise opgepept met chorizo naast puree van zoete aardappel. Voorgerecht is gebakken vlaswijting geserveerd met zachte en sappige Bretoense kreeftenpoot en beiden komen in een emulsie van fijne erwtjes met passievrucht. Gerookte paling geeft aan op lage temperatuur gegaarde filet van melkkalf een zachte zilte toets met daarbij gebakken bloemkool, groene asperges en gelei van tomaat met sesam naast umamirijke saus met miso. Als nagerecht volgt bavarois van koffie met crème en ijs van witte sesamzaadjes naast biscuit en chocoladesaus. Net zoals het begin een evenwichtige creatie vol spanning en lengte.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed — 19:00-20:30
Wednesday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Thursday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Friday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Saturday Closed — 19:00-20:30
Sunday Closed

Team

Fabrice D'Hulster Manager
Leila Ben Toumi Pastry Chef
Serge Litvine Owner
Yves Mattagne Chef

Awards

  • The highest New of the Year 2022
  • Host of the Year 2019

Our partners

Also recommended Restaurants

Le Chalet de la Forêt

17,520

La Villa in the Sky

1720

Bozar Restaurant

1720