We genoten het afgelopen jaar meermaals van de prachtige setting van Colette in Averbode. Instagrammable gelegen tussen het groen en uiteraard aan de vijver met een mooi terras, was dit laatste jaar op deze locatie voor chef Thijs Vervloet aanleiding om weer een versnelling hoger te schakelen, met een stijging en vierde koksmuts als gevolg. Ontvangst door Lore Leys en sommelier Tom Ieven waarna de chef zelf kaart en menu – ook een vegetarisch - aan tafel komt voorstellen. Bij de stoet hapjes is flan van zee-egel met sojaboon en emulsie van zee-egel met specerijen memorabel. Mooi opstapje naar perfect gegaarde Europese kreeft met tuinbonen, krokant gebakken kalfszwezerik en uitstekende homardine. Langoustine brengt de chef in maar liefst vier bereidingen waaronder in ravioli, als tartaar, gefrituurd en gebakken en verrijkt met intense bouillon. Voor tarbot kunnen we de bereiding zelf kiezen. Gegrild krijgt de vis net als de groentegarnituur een perfecte cuisson en prima kreeftenbearnaise mee. We kijken al uit naar zijn verhuis naar Westerlo, wat volgens plannen alvast een van de meest indrukwekkende restaurants van het land zal worden.