Back to search results

Les Gribaumonts
1520

In het gezellige stadscentrum van Mons ontvangen ladychef Lisa Calcus en haar echtgenoot-sommelier Nicolas Campus ons in een huis uit de 18de eeuw dat opvalt door zijn kleurrijke gevel en hoge ramen die het eigentijds en comfortabel interieur van veel natuurlijk licht voorzien. In de keuken, twee begrippen: inspiratie en respect voor het product. Precieze gaartijden en fraaie maar herkenbare bordpresentaties zijn kenmerkend voor deze chef die inspeelt op de seizoenen. De eerste asperges worden als een duo voorgesteld met uitstekende Bayonneham van bij Louis Ospital, mayonaise met miso en frisse ‘red meat’ radijzen gemarineerd in sakura azijn. Heerlijk intens is het pakketje van rogvleugel met zoete aardappel en zwarte knoflook dat op hetzelfde bord subtiel gecombineerd wordt met ossenstaart, gebakken ganzenlever en knolpeterselie die de frisse zuren van de ciderazijn van Balconville counteren. Intussen zorgt Nicolas voor trefzekere wijncombinaties. Zijn wijnkennis is indrukwekkend en ook al beschikt hij over een enorme wijnkelder, toch gaat hij steeds op zoek naar nieuwe pareltjes voor nóg betere wijn-spijscombinaties. Met zo’n duo kan het niet anders of dit is een van dé culinaire referenties in Mons.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 12:00-14:00 — Gesloten
Woensdag 12:00-14:00 — Gesloten
Donderdag 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Vrijdag 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Zaterdag Gesloten — 19:00-21:00
Zondag Gesloten

Team

LIsa Calcus Chef, Eigenaar
Nicolas Campus Sommelier, Eigenaar

Awards

  • Jonge Chef van het Jaar 2009
  • Wijnkaart van het Jaar 2007

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

La Table du Boucher

1520

Les Gourmands

1520

Le Bouchon et l'Assiette

1520