Onze Jonge Topchef 2021 blijft op een bewonderenswaardige manier zijn keuken verdiepen en verfijnen. Over alles, van het excellente brood tot het wafeltje bij de koffie, is hier goed nagedacht. Lichte verbouwingen en een betere personeelsomkadering zorgen er bovendien voor dat gasten van nog meer comfort genieten en partner Inès Vankeirsbilck haar rol als gastvrouw en sommelier beter kan opnemen. Een voorgerecht rond noordzeekrab, zeekraal, komkommer en kruiden vormt een hoogstaande, frisse start. Dan volgt een knap vegetarisch, bijna monochroom gerecht rond rode biet. Verschillende bieten, geitenkaas en een knappe vinaigrette op basis van Zwanze bier van Cantillon, zorgen voor complexiteit en spanning. Glazig gegaarde tarbot krijgt gezelschap van een beurre blanc met miso, zwarte look, aubergines en girolles: een mooi uitgebalanceerd geheel. Het hoogtepunt van de maaltijd is een zalige compostie rond Bretoense kreeft, tuinbonen, kikkererwten uit Puglia en pommes Anna. De heerlijke kreeftenbearnaise die er in een apart kommetje bij komt, lepelen we tot op de bodem uit. Na zo veel zaligheden kunnen we niet anders dan alweer de score verhogen!