L'Envie
1620

Onze Jonge Topchef 2021 blijft op een bewonderenswaardige manier zijn keuken verdiepen en verfijnen. Over alles, van het excellente brood tot het wafeltje bij de koffie, is hier goed nagedacht. Lichte verbouwingen en een betere personeelsomkadering zorgen er bovendien voor dat gasten van nog meer comfort genieten en partner Inès Vankeirsbilck haar rol als gastvrouw en sommelier beter kan opnemen. Een voorgerecht rond noordzeekrab, zeekraal, komkommer en kruiden vormt een hoogstaande, frisse start. Dan volgt een knap vegetarisch, bijna monochroom gerecht rond rode biet. Verschillende bieten, geitenkaas en een knappe vinaigrette op basis van Zwanze bier van Cantillon, zorgen voor complexiteit en spanning. Glazig gegaarde tarbot krijgt gezelschap van een beurre blanc met miso, zwarte look, aubergines en girolles: een mooi uitgebalanceerd geheel. Het hoogtepunt van de maaltijd is een zalige compostie rond Bretoense kreeft, tuinbonen, kikkererwten uit Puglia en pommes Anna. De heerlijke kreeftenbearnaise die er in een apart kommetje bij komt, lepelen we tot op de bodem uit. Na zo veel zaligheden kunnen we niet anders dan alweer de score verhogen!

Openingstijden

Maandag 12:00-14:00 — 19:00-21:30
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 12:00-14:00 — 19:00-21:30
Vrijdag 12:00-14:00 — 19:00-21:30
Zaterdag Gesloten — 19:00-21:30
Zondag 12:00-14:00 — 19:00-21:30

Team

David Grosdent Chef, Eigenaar
Inés Vankeirsbilck Eigenaar, Gastvrouw, Sommelier

Awards

  • Jonge Chef van het Jaar 2021

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

Castor

16,520

Château du Mylord

16,520

Benoit & Bernard Dewitte

1620