L'air du temps
1920

Na de snelweg te verlaten, rijden we eerst een paar kilometer door het Naamse platteland vooraleer de imposante vierkantshoeve met hedendaagse architecturale lijnen opduikt. Dit is L’air du temps, een restaurant waar streekproducten eigentijds worden benaderd, met een adembenemend uitzicht over een moestuin van vijf hectare, een soort Hof van Eden waaruit Sang Hoon Degeimbre het grootste deel van zijn inspiratie haalt. Deze chef met Koreaanse roots gaat resoluut voor een duurzame aanpak met een enorm respect voor de streek en lokale producenten. Elk gerecht is een ode aan de natuur en de seizoenen, versterkt door Koreaanse technieken zoals fermentatie en een gecontroleerd gebruik van zuren die de smaken een nieuwe dimensie geven. Sang Hoon, enorm gedreven door zero waste en innovatie, transformeert elk ingrediënt tot een verrassing. De zintuiglijke reis start onmiddellijk: na het breken van een blad brood dat boven de tafel hangt, worden we verfrist met water geparfumeerd met cosmosbloem. De hele maaltijd draait rond ontdekkingen. De ‘Jardin de Liernu’ op basis van een twintigtal groenten en bloemen van het moment is altijd iets om naar uit te kijken. De gelactofermenteerde jus met het streepje dragonolie versterkt alle smaken. Bij dit gerecht komt een bossam gemaakt van shisoblad met huisgemaakte coppa en chilipeper. Aan dit drieluik wordt de zee toegevoegd door sashimi van hamachi met sauce vierge en ijsplant die voor citroenachtige accenten zorgt. Aubergine, waarvan de gebrande schil in koffie getransformeerd is, komt als duo bij de filet van zonnevis ‘Black is White’ bedekt door een zwarte sluier met een groene smaak. Een gewaagd gerecht dat verfijning en creativiteit combineert. L’air du temps is een must voor elke fijnproever die op zoek is naar een zintuiglijke, ethische en onvergetelijke ervaring.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten — 19:00-20:00
Woensdag Gesloten — 19:00-20:00
Donderdag 12:00-16:00 — 19:00-20:00
Vrijdag 12:00-16:00 — 19:00-20:00
Zaterdag Gesloten — 19:00-20:00
Zondag Gesloten

Team

Carine Nosal Eigenaar, Gastvrouw
Sang Hoon Degeimbre Eigenaar, Chef

Awards

  • Sommelier van het Jaar 2020
  • Chef van het Jaar 2016
  • Sommelier van het Jaar 2009
  • Jonge Chef van het Jaar 2004

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

Arabelle Meirlaen

1820

Nuance

1820

Le Bistro

13,520