De bladzijde van brasserie Villa Lorraine is definitief omgeslagen, maar het doet ons een enorm plezier om in het zuiden van Brussel een even succesvolle lounge bar te vinden. Al van bij het binnenkomen is de toon gezet met een uitzonderlijke, elegante sfeer. Er is nog één verwijzing naar het verleden: het glas-in-loodraam van Marcel Kreusch, die het gebouw in 1953 ontwierp. De muziek en de excellente verlichting bewijzen nochtans dat we in 2021 leven. En dat gevoel wordt nog versterkt door de gerechten die chef Mattagne en zijn team perfect uitvoeren en met ons delen in twee kaarten die elk een hele eigen signatuur hebben. Met de Art Club pop-up heeft chef Mattagne ons al verleid met zijn finger food en die weg is hij verder ingeslagen. Wij apprecieerden de crispy-rice met wagyu rund en chilimayonaise, de gyozas en de mini-burgers van kalfszwezerik met een bearnaise van kreeft. De tartaar van tonijn zoals een americain verwijst naar een signatuurgerecht van de Sea Grill, geserveerd met frietjes en sucrinesla. We eindigen de avond met een dessert van oliebollen met heel verrassende smaken. Deze nieuwe lounge formule van La Villa heeft ons overtuigd. Daarom geven wij drie toques voor deze magistrale verjongingskuur.