Wanneer we het over dit restaurant van Luc Broutard hebben, moeten we meteen aan diverse zaken denken die onmiskenbaar typerend zijn. Een referentie, een instituut voor carnivoren, uitzonderlijke producten en vleessoorten, perfecte bereidingen... De lijst kan nog langer en zeker wanneer we het over de rijke persoonlijkheid van Luc Broutard hebben. De jaren zijn ontelbaar dat deze man op zoek gaat naar de beste producten. Ook was hij een van de allereersten die gerijpt vlees voorstelde, wat een zekere rivaliteit in de hand werkte. Toegegeven, momenteel is hij lang niet de enige meer, maar of het nu gaat om chefs, vrienden of trouwe klanten, niemand kan om deze eerlijke en oprechte keuken heen. Quenelles van snoekbaars met nantuasaus, kroketten van gevogelte en kalfszwezerik of huisgemaakte boerenpaté zijn slechts enkele voorbeelden. Wat kunnen we zeggen nadat we poularde van bij Daudert gegeten hebben, waarvan het wit geserveerd wordt met verse morieljes en een genereuze saus van vin jaune? Of eenvoudig gegrilde filet pur van montbéliarderund met frietjes en een knapperige salade? Heel eenvoudig: ‘Merci Luc!’