Back to search results

De Stadt van Luijck
1520

Sinds de komst van chef Paolo Pollice wordt er in De Stadt van Luijck een Italiaans-Belgisch verhaal geschreven. Bereidingen die het gedachtegoed uit Calabria meedragen, krijgen vaak met lokale ingrediënten smaak en vorm. Daar hoort zelfs fruit bij van eigenaar Michel Neven. Paolo toont zijn passie en visie graag aan de gasten en dat begint al bij het aperitief wanneer hij met een chariot vol charcuterie en kaas de culinaire rijkdom van zijn heimat komt verkondigen. Maar vergis u niet. Dit is geen typisch Italiaans restaurant want zijn repertoire krijgt de finesse van de Frans-Belgische keuken mee. Hij brengt vitello tonnato met filet d’Anvers van Belgisch kalf op een tartaar van tonijn versterkt met collatura en kappers van Pantelleria. Varkenswangetjes verrijkt hij met een lak van varkensjus en 'ndujaworst waarbij langoustine voor een aangenaam terre & mer effect zorgt. Filet van Anjouduif combineert de chef als hoofdgerecht met crème en chips van artisjok, cantharellen en amarena kersen waarnaast de boutjes gekonfijt en de gemarineerde vleugels gefrituurd, het gerecht verder verrijken. Panna cotta met pruimen van eigenaar Neven, hazelnoot en witte chocolade als afsluiter. Degelijke wijnkaart en een prachtig interieur met dito terras.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Donderdag 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Vrijdag 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Zaterdag Gesloten — 18:30-21:00
Zondag 12:00-14:00 — Gesloten

Team

Dylan Ghelen Gastheer
Paolo Pollice Chef
Pieter Béatse Sommelier

Awards

  • Ontdekking van het Jaar 2018

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

De Fakkels

1520

Aurum by Gary Kirchens

15,520

De Vork van Luc Bellings

15,520