De Schone van Boskoop
1620

Weinig chefs verstaan de kunst om hun kaart zo bescheiden en smakelijk aan tafel toe te lichten als Wouter Keersmaekers. Hij ontvangt zijn gasten inmiddels al dertig jaar op die hoffelijke en vriendelijke wijze. Witte pens met escargots als romig en hartig hapje vooraf is een sterk staaltje van ambachtelijk vakmanschap. Twee bereidingen met Oosterscheldepaling – als kroketje met nantuasaus en gelakt met gegrilde sla, gepofte ui en misosausje – zijn knappe voorbeelden van smaakverweving en textuurbeheersing. Met tartaar van pikante krab, tomaat in verschillende kleuren, artisjok en crème van artisjok en tomatenbouillon neemt de chef na het vuurwerk met de paling wat gas terug zonder echter minder te imponeren. Delicate smaken verweeft hij met de precisie van een Zwitserse horloge tot een evenwichtig geheel.  Bij een traag gegaard stuk, black angus van ‘tussen nek en schouder’ toont de chef zijn vermogen om met een saus van ossenstaart en madera zowel een hoofdingrediënt als garnituren waaronder eekhoorntjesbrood, savooikool en warmoes optimaal te doen opleven. Als smaakvirtuoos blijft hij keer op keer verbazen.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 12:00-14:30 — 19:00-21:30
Donderdag 12:00-14:30 — 19:00-21:30
Vrijdag 12:00-14:30 — 19:00-21:30
Zaterdag 12:00-14:30 — 19:00-21:30
Zondag Gesloten

Team

Wouter Keersmaekers Chef

Awards

  • Dessert van het Jaar 2016

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

Dôme

16,520

Fine Fleur

1620

Le Pristine

1620