Op een steenworp van Tongeren heeft chef Jo Grootaers in de vroegere gemeenteschool van Riksingen een hoogstaand restaurant neergezet. Samen met zijn echtgenote Lana Kelchtermans zorgt hij voor een bijzondere plek waar het leuk toeven is. Ze bieden zowel met een kaart als met een keuze uit drie menu’s een gevarieerd aanbod. Aperitiefhapjes tonen meteen zijn gestileerde aanpak die nadien in de verzorgde en zeer fraai gepresenteerde gerechten steeds terugkomt. We genieten van een evenwichtige compositie rond dorade en noordzeekrab met huacatay, perzik en miyoga met daarna een verfijnde bereiding van gebarbecuede puntpaprika met tomaat, manchego en verveine. Combinatiekracht toont de chef daarna opnieuw met een duo van zeebaars en kreeft waarbij venkel, dashi en kombu voor fijne aromatische accenten zorgen. Het onvolprezen Baskische ‘Aradoa’ parelhoen is perfect gegaard en krijgt met artisjok en truffel een ideale omkadering. Tot slot een zeer smakelijke associatie tussen vijgen en bramen met sesam, shiso en vincotto.