Gault&Millau & Callebaut bekronen de beste 'Chocolate Heroes'

May 3, 2017

Oostendse chocolatier Olivier Willems maakt beste praline van het land

Olivier Willems Chocolatier maakt de beste Belgische praline van de toekomst. Dat hebben Callebaut® en Gault&Millau op dinsdag 2 mei bekendgemaakt als vervolg op de ‘Chocolate Hero Week’ waarin beide partners op zoek zijn gegaan naar de meest innovatieve Belgische praline. De Oostendse chocolatier wist de Gault&Millau jury en chocoladeliefhebbers te overtuigen met zijn ‘PoppoLou Rocks’-praline.


Willems wist de chocoladeliefhebbers en de Gault&Millau jury te overtuigen met zijn PoppoLou Rocks-praline die het samen met de makers van het PoppoLoubier creëerde. De chocolatier deed inspiratie op het Oostendse landschap en liet alle elementen in zijn praline terugkomen: de zon, de zee en het strand.

“De praline heeft de rood-oranje kleur van een zonsondergang. Het strand wordt weerspiegeld door de karamelchocolade, en de zee is aanwezig door de toevoeging van zeezout”, zegt Willems. “Voor mijn ganache van chocolade heb ik het lokale PoppoLoubier gecombineerd met de Açai-bes uit Brazilië: een perfecte samensmelting van lokale en internationale invloeden.”


Deze zomer mag de chocolatier zijn praline voorstellen in het ‘Tastes of The World’-restaurant van Tomorrowland tijdens de twee festivalweekends.

“Ik haalde mijn inspiratie bij de zon, de zee en het strand en ik heb ook een paar typische Oostendse streekproducten in mijn praline verwerkt. Ik ben trots op deze titel en blij dat mijn praline deze zomer door een internationaal publiek geproefd kan worden op een van de meest bekende festivals van het land”

-Olivier Willems.


De tien finalisten van de wedstrijd waren:

More News

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024