Benoit Nihant

Benoît Nihant behoort al jaren tot de chocolade-elite van ons land en hoeven we eigenlijk niet meer voor te stellen. Als bekend chocolatier en cacaoverwerker, onder meer met zijn Grand Cru chocolades, ging hij in 2016 de uitdaging aan om zelf cacaoboer te worden en enkele hectare grond aan te kopen in Peru aan de rand van de Andes. In oktober 2022 vond de eerste oogst plaats en dit jaar stelt hij met trots de eerste chocoladetabletten voor op basis van deze zelfgeoogste cacaobonen. De bonen op de plantage van Benoît Nihant zijn zeldzaam en kostbaar. In zijn ateliers maakt hij er een erezaak van om volledig manueel een heel precies recept te volgen dat zowel technische expertise als een gezonde dosis feeling vraagt. Deze uitzonderlijke chocolade roept in het begin impressies op van ananas en banaan, waarna de smaak overgaat naar friszure accenten, pas afgesneden verse kruiden en hooi, om helemaal op het einde af te sluiten met specerijen. Naast de Grand Cru chocolades van dertien plantages waarmee Benoît Nihant samenwerkt, ontwikkelde deze onvermoeibare chocolatier ook twee gevulde chocoladetabletten: melkchocolade met amandelpraliné en citroen en donkere chocolade met hazelnootpraliné en fleur de sel. Dat deze chocolatier nog lang niet klaar is met ons te verrassen staat vast.

Opening hours

Monday 10:00-19:00
Tuesday 10:00-19:00
Wednesday 10:00-19:00
Thursday 10:00-19:00
Friday 10:00-19:00
Saturday 10:00-19:00
Sunday 11:00-17:00

Our partners

Also recommended Chocolatiers

Wittamer

Sigoji

Passion Chocolat