Tartaar van rund met kaviaar - Chef van het Jaar 2020 - Bert Meewis (Restaurant Slagmolen)

07/11/2019

Ingrediënten:

· 250 gr runderfilet Black Angus met de hand fijngesneden

· 1 el kleine kappers beetje fijngehakt

· 1 el fijngehakte sjalot

· 1 el fijngehakte peterselie

· 1 el verse mayonaise

- Paar druppels worcestershire sauce

- Peper en zout

- Zure room afgekruid met peper en zout en beetje opgeklopt.

- Aardappel galletjes

- 40 gr kaviaar Belgische Osciètra

Bereiding:

· Alles goed Mengen en afkruiden

· Verdelen in metalen foodring.

· Aanduwen en gladstrijken.

· Bovenop beetje zure room smeren en vervolgens afwerken met kaviaar.

· Foodring vervolgens op het aardappelkoekje plaatsen en uitduwen.

· Dresseren zoals op de foto.

Bier pairing met DeuS, Brut des Flandres bier

DeuS Brut des Flandres heeft een mooie licht gouden kleur en een fijne schuimkraag.

De aanzet is levendig, vol met een zacht kruidige afdronk en sluit mooi aan bij oesters en witte asperges.

Dit bier is een gesofisticeerd aperitief, past bij voorgerechten en is uitstekend tijdens alle feestelijke momenten.

Meer Nieuws

Gault&Millau Guide Launch 7 Nov. 2022 - Save the Date!

26/09/2022

Aan de ontbijttafel met chef Maarten Bouckaert van Restaurant Castor en bakker Dries Lietaert van bakkerij BAKK in Brugge

25/09/2022

In the picture: Vijf culinair gerecycleerde pastoriewoningen in Vlaanderen

23/09/2022