Partnernews - De webshop van Duroc d’Olives:
handige online horecawinkel voor hoogwaardig varkensvlees.

5 mei 2025

Lekkerder en gezonder varkensvlees op het bord van de liefhebber. Dat is sinds de oprichting van Duroc d’Olives in 2008 de missie van Filip Van Laere en Bart Mouton, allebei in boerengezinnen opgegroeid. Met een doordachte kruising van varkensrassen en de gepaste voeding zetten ze hun visie in de praktijk om. Vandaag blijft de vraag naar hun varkensvlees toenemen bij slagers en horeca in eigen land, Nederland, Frankrijk en daarbuiten. Professionals kunnen sinds enkele jaren rechtstreeks via de webshop bestellen.

 

Gezonde dieren, lekker vlees

Door gericht te kruisen, hebben Filip en Bart de kwaliteit van het vlees geleidelijk verbeterd. Zo kwamen ze terecht bij het Duroc varken, dat meer intramusculair vet heeft. Dat bepaalt de malsheid en de smaak van het vlees. Dieren met vet in de spieren, hebben een energiereserve en zijn sterker en gezonder. Lekker en gezond gaan dus van nature samen.

 

Een uniek en gezond dieet

Tijdens zijn opleiding tot bio-ingenieur leerde Filip dat de samenstelling van het varkensvet kan beïnvloed worden door de vetbron in het voeder aan te passen. Daarna onderzochten Bart en Filip samen met de Gentse universiteit het positieve effect van olijfolie op de vetzuursamenstelling van de dieren. Zuivere granen en olijfolie: nergens elders ter wereld bestaat er een gezonder varkensdieet! Het resultaat is een mals stuk vlees met een verrukkelijke smaak!

 

Een uitgebreid gamma vers vlees en charcuterie

Toen vroeger een varken werd geslacht, ging niets van het met veel toewijding gekweekte dier verloren. Van poten tot oren, alles kwam uiteindelijk in de kookpot terecht. En het werd allemaal met veel smaak opgepeuzeld. Duroc d’Olives houdt de traditie van vroeger in ere door alles van het varken aan te bieden, van varkenshaasje, kotelet, karbonaden, worst of gebraad tot het zogenaamde “vergeten varkensvlees”, en een zeer divers assortiment charcuterie, met enkele bijzondere specialiteiten. In de webshop staan ze allemaal netjes uitgestald.

 

Bekijk hier de webshop.

 

Duroc d’Olives levert de dag na je bestelling, elke dag van de week én het weekend!

Voor meer info kan je rechtstreeks terecht bij Axelle van Duroc d’Olives: 0491 37 80 55 - [email protected].

 

Meer Nieuws

Jonge chef van het jaar 2026 Wallonië – Basile De Wulf, Basile Cuisine Gourmande

15 nov 2025

Partnernews - The Inventory Paradox: How Kitchens Build Diverse Menus from a Single Fish

13 nov 2025

Jonge chef van het jaar 2026 Brussel – David-Alexandre Bruno, Quartz

12 nov 2025