De Smaakhaven wordt een gloednieuw trefpunt voor de culinaire sector in het voormalige Antwerpse Loodswezengebouw. Hier wordt onze rijke culinaire cultuur beleefd, gevierd en gestimuleerd. Deze unieke trefplaats voor chefs, makers, ondernemers en foodies is een broedplaats voor traditie en innovatie.
In de Smaakhaven worden tradities gekoesterd en nieuwe ideeën geboren. Hier komen professionele culinaire makers en foodies uit binnen- en buitenland samen. Het is een plaats waar doeners en dromers experimenteren, elkaar inspireren en nieuwe ideeën realiseren. Alles wat Vlaanderen culinair te bieden heeft, krijgt hier het podium dat het verdient.
De Smaakhaven plant een breed scala aan activiteiten, zowel fysiek in de historische gebouwen als digitaal, onderverdeeld in drie pijlers:
De Smaakhaven ondersteunt de culinaire sector door bruggen te bouwen tussen vakmensen, bedrijven, kennisinstituten en consumenten. De diversiteit van de sector wordt omarmd: van cafébaas en friturist tot topchef, van onderzoeker tot voedingsproducent. Door in te zetten op het verhogen van de in- en doorstroom van talenten en kennis, krijgt de sector de zuurstof en aandacht die ze verdient om te floreren.
De culinaire sector in Vlaanderen staat op een kantelpunt. Terwijl economische uitdagingen en veranderende toeristentrends de sector beïnvloeden, biedt de Smaakhaven een unieke kans om Vlaanderen internationaal op de kaart te zetten als culinaire topbestemming. Innovatie, samenwerking en een sterke focus op duurzaamheid en beleving vormen de sleutels tot succes.
De Smaakhaven wordt een plek voor jullie, de culinaire sector. Wij roepen culinaire ondernemers dan ook op om mee hun schouders onder de Smaakhaven te zetten. Toon jouw interesse en draag bij aan deze revolutionaire culinaire bestemming. Laat ons weten welke rol jij of je organisatie kan spelen in de Smaakhaven of vul de bevraging (max. 10 min.) in voor 30 juni.
Blijf je graag op de hoogte van de vorderingen in dit project? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van de Smaakhaven.