Gault&Millau geeft next generation Young Horeca Talents eigen platform en lanceert meerjarenproject rond hotelscholen in België en Luxemburg

20 mei 2024

Vijf scholen, drie uit Vlaanderen, één uit Brussel en één uit het Groothertogdom namen op woensdag 15 mei bij wijze van proef en op eigen initiatief spontaan deel aan de eerste Challenge. Leerlingenteams van drie tot vier laatstejaars scholieren, bijgestaan door een begeleidende leerkracht gaven antwoorden over hoe zij het onderwijs ervaren, wat de sterke en te verbeteren topics zijn en hoe ze hun toekomstplannen zien. Een uniek concept dat complementair is met andere waardevolle initiatieven die reeds bestaan, en vaak eerder gericht zijn op koken zelf, of andere praktijkproeven 

 

Op de voorstelling ervan in Hotelschool Gent waren ook diverse andere scholen aanwezig om kennis te maken met de “Challenges” die in september starten en tot het voorjaar van 2025 lopen. Daarvoor worden leerlingen op dezelfde manier bevraagd en “gechallenged” om een conceptueel restaurant voor hun school uit te werken waarbij actuele thema’s zoals bijvoorbeeld duurzaamheid een belangrijke rol spelen

 

">

Wat leeft bij Next Gen Z, waar dromen ze van, wat zijn hun uitdagingen, hoe zien ze zichzelf in 2030?

 

Bekijk een aantal van hun antwoorden en ideeën hieronder en in detail via respectieve links

 

In Hotelschool Koksijde Ter Duinen

  • Opleiding is voor ons middel om kennis te vergroten en creativiteit bot te vieren.
  • Ook sociale media is een bron van kennis en inspiratie.
  • In horeca werken is als een roeping die veeleisend is.
  • Leren stopt nooit, ook niet na hun opleiding.

    Bekijk hun integrale presentatie via deze link

 

 

École d’Hôtellerie et de Tourisme du Luxembourg 

  • Onze opleiding biedt goede mogelijkheden op werk in hotellerie of toerisme.
  • De opleiding zorgt voor een goede persoonlijke ontwikkeling, is gebaseerd op praktijklessen.
  • Graag meer willen leren over onder meer marketing, leiderschap, principes rond duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en interculturele bekwaamheden.
  • IA zal binnen vijf jaar voor diverse opportuniteiten zorgen.

    Bekijk hun integrale presentatie via deze link

 

Hotelschool PIVA

  • Deze opleiding zorgt voor professionele opportuniteiten ook buiten klassieke horeca zoals hotel of restaurant.
  • We willen werken in fine dining restaurants, fusion restaurant,… maar ook als  privékok, als diëtist in een eigen praktijk of voedingsconsulent.
  • Nog meer praktijklessen, ook gefocust op niet-Europese keukens zijn wenselijk.
  • Erasmusjaar voor taalverbetering is een plus.
  • Leefbaar werken & financiële stabiliteit zijn een prioriteit.

 

Bekijk hun integrale presentatie via deze link

 

Institut Emile Gryzon

  • Onze opleiding zorgt voor een geordende en efficiënte werkmethode, versterkt onze cultuur en bereidt ons voor op de wereld na onze opleiding.
  • We hebben de ambities om bijvoorbeeld een mooi en klasrijke restaurant te runnen.
  • We willen leren delegeren, ook vanop afstand.
  • Leren omgaan met stress is belangrijk
  • We willen nieuw eetculturen leren kennen.

 

Bekijk hun integrale presentatie via deze link

 

Instituut Stella Matutina

  • We willen niet alleen een fine dining restaurant openen.
  • Ook eetgelegenheden waar o.a. gezonde fast food, tapas, poke bowl,… geserveerd worden genieten onze interesse.
  • We willen ons laten inspireren door gerenommeerde koks, door stages in bekende restaurants in binnen- en buitenland en contacten met lokale producenten: principe van korte keten is belangrijk.
  • Huidige opleiding biedt daartoe kansen met stages en workshops in samenwerking met bijv. NorthSeaChefs en Horeca Forma.
  • Voor een leefbare job is een live work balance met haalbare uren en een correcte verloning essentieel. 

Bekijk hun integrale presentatie via deze link.


Waarom stakeholders uit de sector dit project mee ondersteunen

 

Hotelschool Gent  

 

“Hotelschool Gent laat culinaire talenten zich dagelijkse ontwikkelen op basis van de kernwaarden culinaire innovatie, creativiteit en ondernemerschap in een stimulerend en zorgzaam kader. Onze moderne infrastructuur met de nieuwste snufjes ondersteunt hen hierbij.”  Luc De Wispelaere 

 

 Jet Import 

 

“Met Jet Import geloven wij in de toekomst van de horeca. Hospitality en kennis zijn key om zich te kunnen onderscheiden en om het concept van morgen uit te werken.”   Stefaan Bettens 

  

Winterhalter 

 

"Geen topgastronomie zonder slimme technologie. Wij zijn blij onze knowhow over onze innovatieve vaatwassystemen te kunnen delen met het aankomende jonge talent.  Hier zullen zij ongetwijfeld het verschil mee kunnen maken want de eerste indruk – een  briljante vaat – telt."  Eddy Croes, CEO Winterhalter 

 Sligro

“Sligro staat voor passie voor food en is dan ook trotse partner van dit mooie project. Dit jong keukengeweld zijn onze chefs van morgen, we geven hen dus graag een podium!” Kim Thuysman

 

Horeca Expo 

 

“Horeca Expo ondersteunt graag het Young Horeca Talents Project omdat wij als Horeca platform en trefpunt niet enkel de ervaring van het verleden omarmen maar evenzeer het jonge talent van de toekomst een plaats willen geven op onze vakbeurs en hen inspireren om aan de slag te gaan in de mooiste sector van het land.”  Nancy Lippens, Directeur Horeca Expo 

 

Meer Nieuws

4 Nov. 2024: Launch Gault&Millau Guide Edition 2025

10 okt 2024

Wild van smaak - de beste wildadressen volgens Gault&Millau inspecteurs.

9 okt 2024

Gault&Millau terug in de jury van het Garnaalkrokettenfestival in Oostende

8 okt 2024