Gault&Millau bekroonde de beste gerechten en foodconcepten op Tomorrowland 2022

4 aug. 2022

Brussel, 4 augustus 2022 – Gault&Millau was dit jaar voor de 8e keer op rij aanwezig op Tomorrowland voor inspecties van het ‘festival food’. De restaurantgids reikte daarbij enkele awards uit aan de best presterende foodstanden en restaurantconcepten. Gault&Millau was dit jaar met een team van inspecteurs aanwezig om op de 16e editie van Tomorrowland alle foodstands en restaurants te gaan testen.

Gault&Millau Festival Food Awards
Uit de meer dan 60 foodstanden en restaurantconcepten werden enkele winnaars geselecteerd binnen 5 categorieën:

1.     Gault&Millau best festival food - streetfood:
Het gerecht dat het meeste punten kreeg van de verschillende inspecteurs en dus de hoogste gemiddelde score had.
=> Smashed cheeseburger – Delaet & Vanhaver

Aan de Brasa Take Away stand serveerde Butcher’s Store (Delaet & Vanhaver) dit jaar naast enkele flatbread varianten ook een smaakvolle burger. Het zachte broodje was goed van smaak en werd op de Ofyr aan de stand lichtjes opgewarmd. Per burger werden twee stukjes kwalitatief vlees van Simmenthal en Holstein runderen als het ware ge-smashed op de tepann plaat. De maillard reactie aan de buitenzijde en de nog lichtjes smeuïge binnenzijde van het vlees zorgden voor het perfecte mondgevoel en vooral voor een smaakbom. Een burger die proefde naar echt vlees met een perfecte verhouding sla, saus en gesmolten cheddar. Once you start…you can’t stop.

2.     Gault&Millau best festival food - gastronomisch:  
Het meest gastronomische festivalgerecht, waarbij zowel presentatie en smaak beoordeeld werden.
=> Langoustine, varkenswang & knolselderpuree – Thomas Van der Flaas


Chef Thomas Van der Flaas van restaurant Seir te Kasterlee werd door Tomorrowland geselecteerd als ‘Food Talent’ dat het festival in de kijker wil plaatsen als onderdeel van ‘Remember the Name’, een project dat vier talenten in verschillende disciplines een podium gaf. Na de diverse bezoeken aan deze Mesa Bites stand wisten ook de Gault&Millau inspecteurs waarom. Zijn gerecht combineerde een goed gekruide bereiding van sappige varkenswang met à la minute geschroeide langoustines en luchtige knolselderpuree tot een mooi gestyleerd gerecht. Ongelofelijk knap om dit op een festival te kunnen eten. Ook de locatie Mesa Garden waar dit gerecht aangeboden werd als uitbreiding van het festival verdiende een dikke pluim. Mesa Garden imponeerde met foodstanden van een hoger gastronomisch niveau in synergie met de gepaste beat, wijnen en cocktails.

3.     Gault&Millau best Healthy Food:
De meest geslaagde foodstand met healthy food
=> Tomato Variation – Ponyhof/Wussler


Tomorrowland pakte dit jaar uit met een hele reeks aan extra vegan en vegetarische gerechten die via diverse foodstanden aangeboden werden. Ze toonden niet enkel een gevarieerd aanbod te hebben geselecteerd maar ook een reeks van zeer smaakvolle bereidingen, die het woord vegan snel doet vergeten. Het uit Duitsland overgekomen team van restaurant Ponyhof in samenwerking met Wussler & Chefstalk overtuigde vanaf de eerste dag. Een ongezien lekker bordje tomaten was het meest ‘healthy’ gerechtje van het festival en subliem in eenvoud en diepgang. De precisie van dit gerecht zou niet mistaan in vele gastronomische restaurants. Perfect gerijpte tomaten, niet gekneusd en in diverse texturen opgepept met pepers en jus in gazpacho stijl met juiste aciditeit. Olie van groene kruiden, cress en à la minute afgebakken brood zorgden voor de afwerking. Healthy mag lekker zijn en dat werd op Tomorrowland 2022 getoond!

4.     Gault&Millau Best creativity at a festival:
De foodstand met het voor een festival meest innovatieve gerecht
=> Tel Aviv roasted cauliflower – Wildn & Plantn


Tel Aviv roasted cauliflower was een voorbeeld van hoe gezond en cretaief op een festival hand in hand kunnen gaan. De hele bloemkool werd perfect gegaard met een zachte structuur binnenin en verder gegaard in de oven met een lichte crunch als resultaat. Met dit gerecht imponeerde het Wildn & Plantn concept van Pastorale en werden de vegan liefhebbers weer culinair verwend. De in Tel Aviv gelanceerde stijl van bloemkool bereiding garandeerde een smaakexplosie in de mond in combinatie met een goed gekruide saus van groene kruiden, opgefrist met citrus en afgewerkt met verse ruccola en granaatappel.

5.     Gault&Millau best restaurant experience:
Het meest geslaagde restaurant concept op Tomorrowland
=> Brasa: Deluxe Experience


Tot slot erkende Gault&Millau Brasa met de Deluxe experience in de categorie beste restaurant concept van de 16e editie. De Gault&Millau inspecteurs waren vooral onder de indruk van het opgewaardeerde Brasa concept. Al enkele edities is Brasa van Delaet & Vanhaver een vaste waarde met zijn talrijke Ofyrs en vleesspit. Dit jaar ging men nog iets verder en werd naast het klassieke menu ook een Deluxe Experience geserveerd. Na een welkom cocktail aan het water volgde een Butchers Shot. Piemontese tartaar op een halve limoen met tequila als shot. Beef-tequila-limoen-zout en boem. Het startschot voor een ongeziene meat-experience aan een aanvaardbare prijs. Als eerste hoofdgerecht was er een surf & turf waarbij pulpo & simmenthal gecombineerd werd met een selectie gegrilde groenten, puntpaprika en gerookte choron saus. De ‘Taste of the World experience’ werd uitgebreid met exclusief wagyu vlees die men zelf op tafel op een binchotan mocht grillen. De perfecte vetdooradering zorgde voor een pure smaakexplosie en beleving aan tafel.

Over Gault&Millau   
Gault&Millau is een leidende uitgever binnen de wereld van de gastronomie. Maar Gault&Millau brengt veel meer dan dat. Met het project Culinary Innovators staat de groep stil bij de sleutels van het succes van gastronomie en horeca in de toekomst. Want nooit eerder in de geschiedenis evolueerde alles zo snel. Met het project ‘POP-Fast Casual Gastronomie’ speelt Gault&Millau in op de trend van toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan. Tenslotte wordt Gault&Millau meer en meer gevraagd als consultant door bedrijven uit event, catering en voedingssector.
www.gaultmillau.be

Meer Nieuws

De tien laatste ontdekkingen van Gault&Millau !

17 jul. 2024

Groene gastronomie: vegan & plant based hotspots uitgelicht door Gault&Millau.

14 jul. 2024

Een culinaire reis door de hoofdstad van Wallonië - 6 adressen te ontdekken in Namen

7 jul. 2024