Enjoy the authentic Joy

15 jun. 2022

De Europese campagne « Enjoy the authentic Joy » werd in schoonheid afgesloten tijdens het Gault&Millau Culinary Innovators event dat op 16 mei plaatsvond in de Verbeke Foundation. Drie charcuteriespecialiteiten, gebaseerd op een unieke Europese knowhow, werden door chef Alessandro Ciriello van restaurant L’Horizon in de schijnwerpers geplaatst.  

 

Hoofdrolspelers waren: Mortadella Bologna BGA, Salamini Italiani alla Cacciatora BOB en Cotechino en Zampone Modena BGA.

 

Speciaal voor dit event creëerden chef Alessandro en zijn team een recept dat de geraffineerde en typische smaak van de Salamini Italiani alla Cacciatora BOB koppelt aan het aangenaam smeuïge van een parmezaan-mosterdroom en het frisse van pistache en basilicum. 

 

Soesjes met Parmigiano Reggiano, Salamini Italiani alla Cacciatora BOB, pistache en basilicum

Ingrediënten

Salamini Italiani alla Cacciatora BOB

Voor 15 soesjes: 

25 cl water

75 g boter

150 g bloem

3 eieren

Zout

150 g gemalen parmezaan 

Parmezaan-mosterdroom

1 l room 40%

4 blaadjes gelatine

1 el graanmosterd 

500 g gemalen parmezaan

Basilicum-pistacheroom: 

1 l room 40% 

8 blaadjes gelatine 

100 g gemalen pistaches

300 g basilicum 

Peper en zout 

 

Bereiding

  • Doe het water en de boter in een steelpan, laat smelten, voeg een mespunt zout toe en breng aan de kook.
  • Voeg de bloem er in één keer aan toe en roer snel om, terwijl de steelpan op het vuur staat. Blijf roeren tot het deeg van de rand loskomt en haal de pan van het vuur. 
  • Doe de eieren er een voor een bij en roer telkens snel om. Het eerste ei is het belangrijkste, want dat zorgt voor de elasticiteit van het deeg. 
  • Voeg er op het einde de gemalen parmezaan aan toe en roer om.
  • Voor de parmezaan-mosterdroom: verwarm de room op een zacht vuur, eens de room goed warm is, voeg er de gemalen parmezaan, mosterd en geweekte gelatinebladen aan toe. Blijf roeren tot alle parmezaan gesmolten is en plaats de room minstens 8 uur in de koelkast alvorens hem op te kloppen. 
  • Voor de basilicum-pistacheroom: verwarm de room met de gemalen pistaches op een zacht vuur, eens de room goed warm is, voeg er de geweekte gelatinebladen aan toe en de basilicumblaadjes. Mix onmiddellijk om de groene kleur te behouden, werk af met peper en zout en plaats de room minstens 8 uur in de koelkast alvorens hem op te kloppen. 
  • Leg de soesjes op een bakplaat en bak ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Voor een extra mooi resultaat, maak vooraf een krokantje van parmezaan. Eens de soesjes gebakken zijn, zet de oven af en doe de ovendeur voorzichtig open, maar wacht nog 10 minuten vooraleer de soesjes eruit te halen zodat ze niet inzakken.
  • Doe de opgeklopte basilicum-pistacheroom en parmezaan-mosterdroom in 2 aparte spuitzakken en vul er de soesjes mee op. 
  • Werk de soesjes bovenaan af met een dun schijfje Salamini Italiani alla Cacciatora BOB.

 
https://www.enjoytheauthenticjoy.eu

Meer Nieuws

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

2 apr. 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

21 mrt. 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

17 mrt. 2024