Binnen de samenwerking tussen Culinair Nederland en Gault&Millau bracht het Gault&Millau team een bezoek aan de lekkerste regio's in Nederland.
Gepassioneerde kwekers, telers en producenten brengen hun producten vers tot bij de vele creatieve chefs die Nederland rijk is. Niet verbazend dus dat Nederland meer dan 100 toprestaurants telt, waaronder enkele met de meest prestigieuze erkenningen. Evengoed proef je de smaakexplosie aan een klein kraampje op de lokale markt of in een intiem familiaal restaurantje.
Van Gouds genot tot zilte zaligheid
Als je Nederland doorkruist, kom je van de ene smaakvolle regio in de andere. Elk met zijn eigen karakter. In Zeeland pluk je schaaldieren en zeegroenten zo uit het zilte water. In Cheese Valley vind je kaas in alle smaken en vormen. Kijk je ogen uit in een authentiek pakhuis, waar de kaas rust en op smaak komt. Voor een uitstekend stukje wild moet je dan weer op de Veluwe zijn, vanuit een duurzame visie op natuurbehoud en met respect voor de dieren. Noord-Brabant toont je de culinaire veelzijdigheid van de aardappel. En dan zijn er nog de unieke Limburgse gronden. Waar weelderige wijnranken groeien en lammetjes rustig grazen.
Welke weg die topingrediënten afleggen voor ze op je bord belanden, lees je hier:
Van de kreeftenvisser en zeegroentenboer tot bij de chef: zo komen de zilte zaligheden op je bord.
De kaasmakers van Cheese Valley
Van grazende koeien op de polders tot smeuïge boerenkaas: ontdek het hier.
Trek mee naar de rijke Limburgse gronden en geniet van al het lekkers dat er groeit en bloeit.
Naast rust biedt de ongerepte Veluwse natuur verrassend lekkers, uit het bos en van op de heide.
De aardappeleters van Noord-Brabant
Ontdek de duurzame Brabantse aardappel en spoel door met een streekbier. Proost!
Wild van Wild? Dan staat in de herfst zonder twijfel de Veluwe op je programma!
Gastronomisch genieten in Zilt Zeeland
Ontdek waar je gastronomisch kan genieten van alles wat Zeeland te bieden heeft.
Het duurzame karakter van Limburg
Eeuwenoude tradities en innovatieve productiemethodes: van noord tot zuid verrast culinair Limburg.
Surf mee op de urban vibe van Brabant
Culinair genieten, terwijl je kennismaakt met het industriële verleden? Het kan, in Brabant.
Gebakken, gegratineerd of gewoon rauw: Zeeuwse oesters zijn een culinaire verwennerij. Ontdek ze nu.
Groene weides als succesingrediënt voor een echte smaakbom? Proef de echte graskaas.
Geef je ogen en je smaakpapillen de kost tijdens het wildseizoen op de Veluwe.