Aïoli van Bretoense langoustine, groentehummus, crackers en olijfolie

25 okt. 2018

FOR A DIVINE FOOD PARING WITH DEUS BRUT DES FLANDRES


Benodigdheden voor een degustatie en voor 4 personen

4 Bretoense langoustines, kaliber 16/20

50 g in de handel gekocht hummus

6 oude tomaten, liefst oranje

50 g kippenbouillon

Enkele saffraandraadjes

Zout, piment d’Espelette

60 g olijfolie

1 teentje knoflook

4 minicrackers met Comté of kaas

1 citroenkaviaar of limecitroen



Bereiding

Pel de langoustines, kruid ze met zout en Espelette, stoom ze 4 minuten op 62 graden en laat ze afkoelen.

Spoel de tomaten af, leg ze op een bakplaat en laat ze 40 minuten bakken in een oven van 175 graden, plet ze vervolgens om het sap en het vlees over te houden, zonder het vel en de zaadjes.

Laat de tomatenjus lauw worden met de saffraan, voeg het fijngehakte knoflook toe en mix met 25 g olie, zout en peper.

Giet een theelepel olijfolie in een kommetje, schep een eetlepel kruidige tomatenjus in het midden, leg er een koude langoustine op en werk af met een met hummus gevulde cracker en wat bolletjes citroenkaviaar.

Goed koel serveren.

Meer Nieuws

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

2 apr. 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

21 mrt. 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

17 mrt. 2024