FOR A DIVINE FOOD PARING WITH DEUS BRUT DES FLANDRES
Benodigdheden voor een degustatie en voor 4 personen
4 Bretoense langoustines, kaliber 16/20
50 g in de handel gekocht hummus
6 oude tomaten, liefst oranje
50 g kippenbouillon
Enkele saffraandraadjes
Zout, piment d’Espelette
60 g olijfolie
1 teentje knoflook
4 minicrackers met Comté of kaas
1 citroenkaviaar of limecitroen
Bereiding
Pel de langoustines, kruid ze met zout en Espelette, stoom ze 4 minuten op 62 graden en laat ze afkoelen.
Spoel de tomaten af, leg ze op een bakplaat en laat ze 40 minuten bakken in een oven van 175 graden, plet ze vervolgens om het sap en het vlees over te houden, zonder het vel en de zaadjes.
Laat de tomatenjus lauw worden met de saffraan, voeg het fijngehakte knoflook toe en mix met 25 g olie, zout en peper.
Giet een theelepel olijfolie in een kommetje, schep een eetlepel kruidige tomatenjus in het midden, leg er een koude langoustine op en werk af met een met hummus gevulde cracker en wat bolletjes citroenkaviaar.
Goed koel serveren.