Jérôme Grimonpon

Sedert de opening van zijn atelier in 2013 heeft Jerôme Grimonpon slechts één doel voor ogen: de echte smaak van chocolade herontdekken. Dit jaar viert hij zijn tienjarig bestaan, tien jaar van erkenningen. In 2020 ontving hij onze award van Beste Chocolatier van Brussel en daarvoor werd hij in 2012 uitgeroepen als Beste Artisanale Chocolatier van België. Intussen wonnen verschillende van zijn pralines prijzen tijdens de World en International Chocolate Awards. Deze welverdiende onderscheidingen bevestigen het talent van deze ambachtsman die een fervent aanhanger is van het ‘bean-to-bar’ principe. Jérôme Grimonpon behoort tot het clubje chocolatiers die specifieke cacaobonen selecteren met respect voor de ecologische voetafdruk en de boeren die ze telen. Van de tien origines waarmee hij werkt, geeft hij de voorkeur aan fruitige en florale cacaosoorten die afkomstig zijn van de Salomonseilanden, de Dominicaanse Republiek en de Filippijnen. Het zijn Grand Cru cacao’s waarvan sommige ook bio zijn. Een van zijn jongste creaties is de ‘Rocher praliné’, een praline op basis van geroosterde en gekaramelliseerde hazelnoten uit Piemonte. Jérôme let erop dat zijn pralines zo weinig mogelijk suiker bevatten en ook personen die intolerant zijn voor lactose, soja of gluten vinden er chocolades die ze probleemloos kunnen eten. 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00-18:00
Woensdag 10:00-18:00
Donderdag 10:00-18:00
Vrijdag 10:00-18:00
Zaterdag 10:00-18:00
Zondag Gesloten

Onze partners

Ook aan te raden Chocolatiers

L' Alchimie du Chocolat

Wittamer

Benoit Nihant