Benoit Nihant

Benoît Nihant, onze Beste Chocolatier van vorig jaar voor Wallonië, is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een referentie in binnen- en buitenland. Zijn hartvormige Samba-praline, gevuld met een smeuïge karamel van passievruchten en een infusie van sambathee, is daar zeker niet vreemd aan! Het recept voor zijn succes schuilt ongetwijfeld in de strenge selectie van chocoladebonen en de strikte toepassing van het ‘bean-to-bar’-concept. Hij werkt hoofdzakelijk met elf producenten: bij hen selecteert hij bonen van zeldzame cacaobomen en plet, roostert en verwerkt ze in zijn eigen atelier. Hij ziet erop toe dat het karakter van elk terroir bewaard blijft en de oorspronkelijke aromatische noten tot hun recht komen. De grand cru Mayan Red uit Honduras is een prachtig staaltje van die knowhow, een fijne textuur met intense tonen van hazelnoot, gekarameliseerde druiven en koffie. Zijn nieuwste creatie ontstond in nauwe samenwerking met chef-kok Isabelle Arpin: de Lachua-reep, een pure grand cru chocolade met toetsen van vers fruit, bloemen en zwarte thee.

Openingstijden

Maandag 10:00-18:00
Dinsdag 10:00-18:00
Woensdag 10:00-18:00
Donderdag 10:00-18:00
Vrijdag 10:00-18:00
Zaterdag 10:00-18:30
Zondag Gesloten

Onze partners

Gelijkaardige Chocolatiers

By Michèle

Darcis - Liège Centre

Chez Blanche