Ostendaise – North Sea Food Fest:
Culinair genieten met zicht op zee op 21 & 22 juni

15 mai 2025

Op 21 en 22 juni wordt het Zeeheldenplein in Oostende opnieuw het decor voor een unieke gastronomische beleving: Ostendaise, North Sea Food Fest. Dit jaarlijkse evenement brengt de smaken van de Noordzee op het bord, recht uit de handen van getalenteerde chefs uit Oostende.

Tijdens dit culinaire weekend serveren 24 Oostendse chefs hun verfijnde interpretaties van lokale ingrediënten. Denk aan dagverse Noordzeevis, Oostendse oesters, artisanale garnaalkroketten, en een selectie onweerstaanbare desserts. De gerechten worden ter plaatse bereid in tastingporties, begeleid door zorgvuldig geselecteerde wijnen door professionele sommeliers. Alles ademt vakmanschap, terroir én gastronomie met uitzicht op de zee.

Gault&Millau-restaurants op de line-up

Ook dit jaar zijn opnieuw heel wat Gault&Millau-chefs aanwezig. Onder andere: Willem Hiele (16/20), Haut (15,5/20), STORM (14/20) en Marina (14/20). Zij, en vele andere culinaire talenten, zetten de Oostendse gastronomie in de kijker met creativiteit, finesse en een diepe liefde voor de Noordzee.

Van vissersboot tot bord

Om alvast in de sfeer te komen, trokken enkele deelnemende chefs de zee op. Aan boord van een vissersboot werd de vangst van de dag onmiddellijk omgetoverd tot een bord vol smaak. Zo onderstrepen ze het DNA van het festival: koken met wat de Noordzee op dat moment te bieden heeft, verser kan het niet.

Of je nu een liefhebber bent van verfijnde visgerechten, houdt van authentieke oostendse smaken, of gewoon zin hebt in een gastronomisch weekend aan zee: Ostendaise – North Sea Food Fest is een niet-te-missen ervaring.

Noteer dus 21 & 22 juni in je agenda en ontdek de smaak van Oostende zoals je die nog nooit hebt geproefd.

Volledige deelnemerslijst:

  • Bar Bristol: Salt-Grilled Mackerel (saba no shioyaki) - dune potato - smoked butter 
  • Bar Foubert: Schelvis - bloemkool - picalilly - tuinkruiden
  • Bistro Mathilda: "Woeste Wietink" met furikake - dashi - romanesco - zoetzure radijs
  • Brasserie David: Krokante noordzeevis - tartaarsaus - peterselie 
  • Brassi Casino & Grand Café: Belgische mosselen met Ensorbier en verse kruiden
  • Café du Parc: Brioche du Parc
  • CultuurCafé De Grote Post: Noordzee vol-au-vent
  • Ensorito Trattoria: Cannelloni met Noordzeekrab en pladijs, jus van grijze garnalen
  • Gastrobar Sam: L’OSTEND ROLL
  • Haut: Tempura Ostendse oester 
  • Heerlijk: Steenbolk met groene asperge - sperzieboon - beurre blanc met Oostendse baron - krokantje van duindoorn
  • Kiss The Chef: Noordzeeloempia’s - kimchi noedelsalade - pinda - Thaise basilicumdressing 
  • Le Bassin: Sint- Jacobsvrucht - boudin de mer - fregola - courgette - chorizomayonaise - krokante ui 
  • Lizette&Lucien: Boekweitpannenkoek met tartaar van makreel - groene kruiden - yoghurt - limoen
  • Maison Annette by Chef Vito: Pasta puttanesca met zeewolf
  • Marina: Tagliatelle van zeekat - doperwt - munt - sprot
  • Muccka: Gebakken makreel - avocado - crunchy kruidensalsa
  • North: Oostendse Garnaalkroket 
  • Paroles Paroles: Gelakte hondshaai - soba noodles - unagi saus - tom yum - tuinboon - erwt - limoen
  • Roccia: Arancini van mossel en kokkels, aioli dip van basilicum en gremolata
  • Savarin: Noordzeekrab – sorbet van dille – granny smith appel
  • STORM: Catch of the day
  • Toope: Verse grijze garnalen “Caesar Style”
  • Willem Hiele: Signature bisque Willem Hiele

Dessertmakers:

  • Fijnbakkerij Debusschere: Tarte a L'Ostendaise 
  • Bakkerij Decock: Signature Decock
  • ICE ICE AMY: Amy's Berry Nest 
  • Olivier Willems: “Sea”sation

Voor meer informatie, bezoek de website: https://www.visitoostende.be/nl/ostendaise-north-sea-food-fest-1

 

Plus D'actualités

Belgische chefs en sommeliers trappen 200 kilometer in Bordeaux ten voordele van StreetSmart.

17 juin 2025

Nieuwe kansen voor de sector in de Smaakhaven.

13 juin 2025

Grønn – Les huiles vertes sous les projecteurs : produit lauréat aux Culinary Innovators 2025

11 juin 2025