Op 21 en 22 juni wordt het Zeeheldenplein in Oostende opnieuw het decor voor een unieke gastronomische beleving: Ostendaise, North Sea Food Fest. Dit jaarlijkse evenement brengt de smaken van de Noordzee op het bord, recht uit de handen van getalenteerde chefs uit Oostende.
Tijdens dit culinaire weekend serveren 24 Oostendse chefs hun verfijnde interpretaties van lokale ingrediënten. Denk aan dagverse Noordzeevis, Oostendse oesters, artisanale garnaalkroketten, en een selectie onweerstaanbare desserts. De gerechten worden ter plaatse bereid in tastingporties, begeleid door zorgvuldig geselecteerde wijnen door professionele sommeliers. Alles ademt vakmanschap, terroir én gastronomie met uitzicht op de zee.
Ook dit jaar zijn opnieuw heel wat Gault&Millau-chefs aanwezig. Onder andere: Willem Hiele (16/20), Haut (15,5/20), STORM (14/20) en Marina (14/20). Zij, en vele andere culinaire talenten, zetten de Oostendse gastronomie in de kijker met creativiteit, finesse en een diepe liefde voor de Noordzee.
Van vissersboot tot bord
Om alvast in de sfeer te komen, trokken enkele deelnemende chefs de zee op. Aan boord van een vissersboot werd de vangst van de dag onmiddellijk omgetoverd tot een bord vol smaak. Zo onderstrepen ze het DNA van het festival: koken met wat de Noordzee op dat moment te bieden heeft, verser kan het niet.
Of je nu een liefhebber bent van verfijnde visgerechten, houdt van authentieke oostendse smaken, of gewoon zin hebt in een gastronomisch weekend aan zee: Ostendaise – North Sea Food Fest is een niet-te-missen ervaring.
Noteer dus 21 & 22 juni in je agenda en ontdek de smaak van Oostende zoals je die nog nooit hebt geproefd.
Dessertmakers:
Voor meer informatie, bezoek de website: https://www.visitoostende.be/nl/ostendaise-north-sea-food-fest-1